De Big 4 zijn naarstig op zoek naar nieuw financieel talent, blijkt uit een analyse van internationaal recruitment specialist Robert Walters, op basis van cijfers van Jobfeed.

Probleem: de grote audit & consulting kantoren kampen - net als veel andere organisaties - met krapte op de arbeidsmarkt én ondervinden daardoor steeds meer concurrentie van de rest van het bedrijfsleven.

Het aantal financiële vacatures bij de Big 4 lag in het vierde kwartaal van 2021 maar liefst 45% hoger dan in Q4 2020. In de eerste helft van 2021 zakte het aantal financiële vacatures bij de Big 4, maar sindsdien zit het aantal vacatures ieder kwartaal op rij in de lift.

Die stijgende vraag van de Big 4 kantoren volgt een landelijke trend: ook veel andere organisaties hebben moeite met het vinden van gekwalificeerde financials.

Zo stonden er in het vierde kwartaal van 2021 ruim 22,000 financiële vacatures open, het hoogste aantal vacatures voor finance professionals het voorbije jaar.

Concurrentie en verloop

De krapte op de arbeidsmarkt maakt het voor de Big 4 niet alleen lastig om nieuwe professionals binnen te halen, het is tevens een reden dat financials naar andere organisaties overstappen, merkt Christophe Paquay, Manager bij Robert Walters.

"De toch al zware werkdruk bij de Big 4 wordt nog heviger omdat de personeelstekorten ervoor zorgen dat het werk over minder mensen verdeeld kan worden.

Gevolg: de piekbelasting wordt dan zo zwaar dat nog meer finance professionals dan voorheen naar andere bedrijven vertrekken. Daar is de werkdruk niet per se minder, maar wel gelijkmatiger over het jaar verdeeld."

De vier grote audit en consulting kantoren lopen door de krapte op de arbeidsmarkt ook nog een ander risico: andere bedrijven proberen vaker hun eigen personeelstekorten op te lossen door talent actief bij de Big 4 los te weken.

Zo merkt Robert Walters dat steeds meer bedrijven Big 4-talent proberen aan te trekken door bijvoorbeeld de studieschuld over te nemen bij een overstap. Bij sommige opleidingen worden werk en studie gecombineerd en schiet de werkgever de opleidingskosten zelfs voor.

Tot slot is een overstap naar het bedrijfsleven of een kleiner audit & consulting kantoor volgens Christophe aantrekkelijk omdat er minder druk is van toezichthouders.

"Het werk op een kleiner kantoor met een minder strikte scheiding tussen controle en advies vinden velen daarom veel leuker en afwisselender. Daarnaast is de sfeer er vaak gemoedelijker en zijn de lijnen korter."

Big 4 blijft prima start voor loopbaan

Ondanks de minder leuke kanten aan werken bij de Big 4 blijft een carrièrestart bij een van de grote Big 4 kantoren volgens Christophe een uitstekende uitvalsbasis voor een verdere loopbaan binnen finance.

"Je wordt bij de Big 4 nog altijd geweldig opgeleid. Natuurlijk via de post-master opleidingen, maar ook on the job en via internationale trainingen. Bovendien werk je samen met zeer gemotiveerde en slimme collega's die jou naar grote hoogten stuwen.

Wanneer dan uiteindelijk blijkt dat een verdere carrière binnen de Big 4 niet bij jou past, heb je in ieder geval een geweldige basis en kan je bij praktisch elk ander bedrijf aan de slag."