De Robinson Club, een gezelschap van levenslustige, avontuurlijke en vitale 60-plussers hebben het hart op de juiste plaats.  Zondagochtend vertrokken 6 leden uit Grobbendonk en Vorselaar naar het noorden van Cyprus om mee te helpen aan de renovatie van een weeshuis. Om die te bekostigen hebben ze €5.000 ingezameld. 

Paul Van Rompaey, Jos en Yentoff Celen, Rene Jacobs, Rik Willemsen en Gerben ­Haringsma begonnen aan een wel uitzonderlijk avontuur.

'We doorkruisen Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije, Griekenland en Turkije', lacht Jos Celen. 'In de bus hebben we ook zo'n 1.300 knuffels mee. Die zijn bestemd voor weeshuizen in Bulgarije en Kroatië.'

Jos Celen protagonist van het project : 'Heel tof dat er hier in Vorselaar zoveel volk ons komt uitwuiven. De Robinson Club koppelt avontuur en kameraadschap aan het goede doel. Als project willen we met een oldtimer-bus om 11 dagen later aan te komen in Noord-Cyprus.

Onderweg delen we Belgische wafels en knuffels uit aan weeshuizen op het parcours. Rijden, navigeren, koken, wassen en andere klusjes doen de deelnemers allemaal zelf. Op de eindbestemming verkopen we de bus en het voertuig, de opbrengst ervan gaat integraal naar het weeshuis van Nicosia.' 

Burgemeester Lieven Janssens kwam het team een behouden reis toewensen. (pp - foto's JC/NNieuws).