Op 7 oktober vertrekt in Vorselaar de opgeknapte autobus voor twee weeshuizen in Noord-Cyprus. De zes buschauffeurs willen op 23 oktober ter plaats aankomen. Onderweg zullen de vrijwillige chauffeurs en vrijwilligers aan weeshuizen langs het parcours Belgische wafels uitdelen.

Het busproject is een initiatief van de Robinson Club, een gezelschap van vitale 60-plussers met het hart op de juiste plaats. Ze stelden dinsdag in Vorselaar een opgeknapte autobus voor voor een nieuw project: een avontuurlijke trip naar Noord-Cyprus om daar twee weeshuizen te steunen.

Bus opgeknapt

De bus werd met vereende krachten en ingezamelde fondsen opgeknapt om op 7 oktober in Vorselaar te vertrekken en op 23 oktober in Noord-Cyprus te arriveren, zo'n 4.500 km.

Onderweg deelt het gezelschap Belgische wafels uit aan weeshuizen op het parcours. Op de eindbestemming is het de bedoeling om minstens 5.000 euro te schenken aan twee weeshuizen in Nicosia.

De avonturiers voor het goede doel hebben de volle steun van gouverneur Cathy Berckx, de Vorselaarse burgemeester Lieven Janssens, de permanente vertegenwoordigster van Noord-Cyrpus in België Gizem Alpman en acteur Eik Goris, die de opgeknapte bus inwijdde met een schattig gedicht.

2 chauffeurs gevraagd

"We hebben nu vier chauffeurs", zegt initiatiefnemer Jos Celen. "Maar we zouden graag met zes vertrekken." Geïnteresseerden voor de trip kunnen zich melden bij Jos Celen, celensud@gmail.com, via facebook of www.expeditionnorthcyprus.com"

Haringbak op zondag 30 april

Zondag 30 april van 18 tot 22 uur houdt de Robinson Club een haringbak met stemmige live muziek van de Pale Boys in de Schanshoeve in Vorselaar. Inschrijven hiervoor kan via info@schranshoeve.be Op 17 en 18 juni zijn de Cyprus-gangers ook aanwezig op de Vorselaarse jaarmarkt.