Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rock Werchter en Graspop 2015 week vervroegd voor headliner

Rock Werchter vindt in 2015 plaats van 25 tot en met 28 juni. Dat is opmerkelijk, want aanvankelijk zou het festival een week later plaatsvinden. ‘In functie van een van de headliners hebben we een week geschoven’, meldt de festivalorganisatie. Ook Graspop wordt een week vervroegd.

Enkele dagen na de laatste dag van Rock Werchter verscheen al op de website van het festival dat de editie in 2015 zou plaatsvinden van 2 tot en met 5 juli. Wie al verlof heeft gevraagd aan zijn of haar baas, komt daar nu maar beter al op terug: het festival wordt een week vervroegd. Dat meldt de festivalorganisatie op haar website.

‘Attentie, attentie. Rock Werchter zal volgend jaar van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni plaatsvinden. We schuiven dus een weekje naar voor en dat in functie van één van de headliners. De gesprekken lopen nog. Namen kunnen we nog niet meegeven. We houden jullie sowieso op de hoogte. Nog 258 dagen tot Rock Werchter 2015’, staat er te lezen.

Wie is die headliner?

De grote vraag op sociale media is momenteel wie de headliner van Rock Werchter wordt. Een grote naam, want anders zouden ze niet schuiven, wordt veelvuldig gepost. Klinkt logisch. De namen die het meest genoemd worden, zijn U2, Foo Fighters, AC/DC en Pink Floyd, maar over geen van die namen is er al bevestiging.

Ook Graspop vervroegd

De organisatoren van Graspop Metal Meeting in Mol melden vrijdag ook dat hun festival een week vervroegd wordt om een betere line-up te kunnen hebben. Dat metalfestival vindt dus in 2015 plaats op 19, 20 en 21 juni. Slecht nieuws voor de studenten, want in volle examenperiode. TW

Deel dit artikel