De volledige line-up voor Rock Werchter is bekend. Voor de editie 2019 werden nog 30 namen aan de affiche toegevoegd. Dat melden de organisatoren van het festival in

Heel grote namen zitten er niet onder de dertig nieuwkomers die de affiche vervolledigen. De bekendste artiesten zijn Richard Ashcroft, Dean Lewis, Bear's Den, Beirut en Robyn.

Nieuw op donderdag zijn Ashcroft, Raleigh Ritchie en KidCutUp. Voor extra opwachting op vrijdag tekenen Robyn, The Twilight Sad, Denzel Curry, SWMRS, Yonaka, Foxing en Sea Girls.

De line-up van zaterdag wordt aangevuld met Bear's Den, Beirut, Tourist LeMC, Strand of Oaks, King Princess, Portland, The Marcus King Band, The Slow Readers Club, Donny Benét, The Murder Capital en John J. Presley.

De nieuwkomers op zondag zijn Dean Lewis, Mahalia, Lizzo, Grace Carter, Zeal & Ardor, Amyl and The Sniffers, Sports Team, Deaf Havana en Didirri.

"De puzzel is gelegd. Maandenlang hebben we er met het team intens aan gewerkt", zegt organisator Herman Schueremans. "Rock Werchter 2019 presenteert een heel diverse, speelse en frisse mix van het beste van vandaag met topheadliners, straffe rock, singer-songwriters, goede popacts, hippe vogels en vers talent.

Er zit veel verrassing en variatie in het programma." (VRTNWS)