Ook deze zomer zal er geen Rock Werchter zijn. Het festival wordt uitgesteld naar volgend jaar. Het zal dan plaatsvinden van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022.

De organisatie werkt wel aan een alternatief voor deze zomer.

"Gezond boerenverstand geeft aan dat het nu niet realistisch is om Rock Werchter te organiseren, zowel op vlak van topacts als op vlak van veiligheid", zegt Herman Schueremans op Studio Brussel. "We krijgen dat niet gebakken. Wij houden niet van half werk."

"De beslissing werd niet licht genomen. De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experten, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart.

De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit."

Schueremans had gehoopt dat de vaccinatiecampagne in Europa sneller zou gaan. "Je voelt dat die tunnel steeds langer wordt. Daarnaast is er ook het verhaal van de artiesten.

Als zij festivals doen, dan spelen ze over heel Europa. Stel dat het dan nog in orde komt in één, twee of drie landen, maar in vijf of zes andere niet, dan komen die artiesten niet."

Wie al een ticket had, zal persoonlijk gecontacteerd worden door Ticketmaster.

"Hun bestelling zal integraal overgezet worden naar 2022, wie wenst kan deze echter omzetten in krediet."

Wie voor die optie kiest, kan het krediet besteden aan festivals georganiseerd in het Werchterse festivalpark in 2021 en 2022.

Wat met TW Classic en Werchter Boutique?

Ook TW Classic en Werchter Boutique zullen wellicht niet kunnen doorgaan. "Maar uitgesteld is niet verloren. Wie weet komen er volgend jaar wel twee TW Classics en twee Boutiques.

We gaan dat allemaal inhalen. Mensen, alstublieft, geef niet op. We moeten ons nog eventjes gedeisd houden. Laten we hopen dat we zo snel mogelijk van Covid-19 af zijn en volgend jaar gaan we genieten van muziek." (VRTNWS)