U bent hier

Rode Duivels : België-Spanje afgelast door terreurdreiging

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
17.11.2015 - 00.18u
Door: Herman Gezelle

De oefeninterland België-Spanje gaat niet door vanwege het verhoogde terroristische dreigingsniveau. Na de aanslagen in Parijs werd een Belgische link blootgelegd en dat maakt de dreiging van een aanslag te groot.  Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) had vandaag voor heel België het terroristische dreigingsniveau op 3 gebracht (dreiging mogelijk en waarschijnlijk).

"We hebben niet getwijfeld om in te gaan op de aanbeveling van de overheid. We willen geen enkel risico nemen voor de supporters, de spelers en het hele evenement."

De dreiging werd verhoogd omdat Salah Abdeslam, een van de Belgische verdachten van de aanslagen in Parijs, nog altijd niet is opgepakt.

Voor evenementen zoals de interland stond dat niveau al op 3, maar in deze context beval het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken aan om de oefeninterland te schrappen. De Belgische bond volgde dat advies.

We belden vannacht nog met Bob Madou, directeur communicatie van de voetbalbond. "Maandagavond heel laat is onze voorzitter hierover gecontacteerd door de premier en zijn kabinet."

"Er volgde overleg met het Crisiscentrum en wij hebben niet getwijfeld om op hun aanbeveling in te gaan om de match af te gelasten. We stonden ook in overleg met onze technische staf en de Spaanse delegatie. En overal is er begrip voor deze uitzonderlijke omstandigheden."

"We willen geen enkel risico nemen voor de supporters, de spelers en het hele evenement."

"Ik weet niet waarom de beslissing van de overheid zo laat is genomen. We zijn verrast, want het leek perfect mogelijk om de match te organiseren. Het is wel een risicofactor dat een van die broers achter de aanslagen in Parijs nog niet is opgepakt."

Wat met de tickets?

Het Koning Boudewijnstadion was uitverkocht voor de match tegen Spanje. Wat gebeurt er met de tickets van de fans?

"We zitten uiteraard in met onze fans. We begrijpen dat mensen veel geld betaald hebben om de match bij te wonen", stel Bob Madou.

"We zullen uiteraard een oplossing vinden, maar dat zal even tijd vergen. De tickethouders zullen in de loop van deze week meer informatie krijgen." (belga/vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto