België had Azerbeidzjan de hele partij in zijn macht. Het drukte dat vroeg uit met een bom op de lat van Chadli en een tweevoudig afgeweken vrijschop van Vertonghen, die de doelman verraste: 1-0.

Een blitzkrieg bleef uit, omdat de bezoekers op corner al snel gelijkstelden. Door een onachtzaamheidje van Lombaerts kon Abisjov een hoekschop binnenknikken: even maakte consternatie zich meester van de talrijk opgekomen fans.

Het Belgische spel verwaterde. Zonder te imponeren en met hulp van een bezoekende hand kon België de schade na een halfuur herstellen. De ref legde de bal terecht op de stip, Simons trapte niet te best maar scoorde in zijn 82e interland. Daarmee komt hij in de top vijf aller tijden.

Plots kwam er leven in de wedstrijd en zette België zijn tegenstander weg. Chadli leverde een mooie vrije trap af. In de corner die daarop volgde, werd Chadli's kopbal van de lijn gered en Vossens inzet strandde op de lijn. Het schot van Dembele verdiende ook beter.

Het krakende verzet van Azerbeidzjan brak definitief voor de rust. Met een knap dribbelnummertje vond Witsel Chadli (foto) en na een buffelstoot stond het 3-1.

Hazard valt in en zorgt voor doelpunt

Het was van 2005 (tegen San Marino) geleden dat de Belgen nog eens drie keer scoorden in de eerste helft. Na de rust hing er meteen een Belgische goal in de lucht, maar Witsel, Vossen en Chadli konden de kansen niet benutten.

Het dipje van de eerste helft kwam er ook in de tweede. Het teken voor Georges Leekens om Hazard in te brengen. Het publiek had al luid geroepen om de sterspeler van Rijsel en jubelde hem toe bij zijn invalbeurt.

En Hazard (foto) pakte meteen uit met een nummertje: zijn trap werd door Agajev maar net naast de paal geduwd. Wat later bereikte Hazard met een gemeten voorzet Vossen, die met een kattenpootje de 4-1 tegen het net duwde.

Het publiek kon de prestatie van de Duivels wel appreciëren. Op de tribunes wordt de polonaise gedanst. Er was dan ook reden voor een feestje: het was zes jaar geleden dat de Rode Duivels nog eens twee kwalificatiematchen naeen konden winnen.