U bent hier

Rode Duivels flikken het! Naar halve finale tegen Frankrijk - extra foto's

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
06.07.2018 - 22.12u
Door: Herman Gezelle

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar de Rode Duivels hebben zich bij de laatste 4 geschaard op het WK. België klopte favoriet Brazilië na een zenuwslopende wedstrijd met 1-2.

Dinsdag om 20u nemen ze het op tegen Frankrijk om een plaats in de finale.

De Belgen kwamen in de beginfase niet verder dan een paar schuchtere tegenprikjes, maar in minuut 13 viel de goal plots uit de lucht. Een hoekschop van Chadli werd door Fernandinho knullig in eigen doel verwerkt: 0-1 – tegen de gang van het spel in, daar moeten we eerlijk in zijn.

De Bruyne laat België juichen met heerlijke goal 0-2

Op het halfuur toonde België andermaal zijn meesterschap in de omschakeling. Na fantastisch voorbereidend werk van Lukaku kon De Bruyne vrij uithalen met rechts en hij ramde de bal met een heerlijke streep in de verste hoek: 0-2.

Net voor het uur kwamen de Belgen wel heel goed weg toen Kompany Jesus aanpakte in de zestien meter. Geen penalty, oordeelde de ref. De VAR liet zijn licht schijnen over de fase, maar oordeelde dat de bal niet op de stip moest.

Een kwartier voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Een penseelstreek van Coutinho viel op het hoofd van Renato Augusto, die Courtois dan toch het nakijken gaf.

Het was het sein voor een zenuwslopende slotfase, waarin Brazilië nog een resem kansen liet liggen. Coutinho en Augusto misten onbegrijpelijk, in de slotseconden duwde Courtois een schot van Neymar over de lat. Het laatste fluitsignaal kwam als een enorme opluchting voor de moegestreden Belgen, die voor het eerst sinds 1986 jaar de halve finale mogenLees verder op VRTNWS

Foto's Nico Vereecken/ Photo News /N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto