Bosnië-Herzegovina kwam op voorsprong met een kopbal van Dzeko. Fellaini scoorde de gelijkmaker op hoekschop van De Bruyne. De Bruyne scoorde vlak voor de rust met een knap schot de 2-1.

In de 2e helft scoorde Hazard op strafschop de 3-1. Zondagavond om 20.45u volgt in het warme Cyprus de volgende uitdaging voor de Rode Duivels (overdag 38°C).

Als er één man lof verdiende bij de Rode Duivels, dan wel Kevin De Bruyne. De man die nauwelijks 5 dagen geleden tot duurste Belgische voetballer ooit gepromoveerd werd, leek nauwelijks onder de indruk en was gewoon op de afspraak met een goal en een assist. 'Ik denk dat eerst spelen met de Rode Duivels voor mijn verhuis naar Engeland niet slecht was voor me. Hier kon ik nog rustig in mijn ritme komen.'

Update : gemiddeld 1.529.005 tv-kijkers hebben donderdagavond op één de EK-kwalificatiewedstrijd België - Bosnië-Herzegovina (3-1) gevolgd.

Dat komt neer op een marktaandeel van 58,1 procent, met een piek van 70,2 procent kort voor affluiten. Dat is vrijdag vernomen van de VRT-persdienst. De cijfers zijn vergelijkbaar met voorgaande kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 in Frankrijk.

Nog dit: de vorige interland, met 1-0 verloren in Wales, scoorde op een vrijdagavond met 1.599.564 Vlaamse kijkers (66,5 procent marktaandeel) een fractie hoger. (vrt)

Oranje dik in de problemen

Nederland verloor met 0-1 thuis tegen IJsland, dat leider is in de groep. Tsjechië staat 2e met 4 punten méér dan Nederland.  Oranje heeft als 3e zelf 2 punten meer dan Turkije. Zondag staat Turkije-Nederland op het programma. De laatste magere kans voor Oranje. Foto's uefa/ pp.