Bondscoach Roberto Martinez heeft 28 Rode Duivels geselecteerd voor de WK-kwalificatieduels thuis tegen Gibraltar (31/8) en in Griekenland (3/9). Het meest opvallend is de afwezigheid van Radja Nainggolan. Eden Hazard, die nog niet speelde bij Chelsea sinds zijn enkelbreuk, is er wel bij. Steven Defour en Jordan Lukaku keren terug.

"Hazard is belangrijk als voetballer en als mens"

Met of zonder Eden Hazard? Dat leek het belangrijkste vraagstuk te worden voor Roberto Martinez, maar de bondscoach twijfelde niet.

"Eden traint bij Chelsea al met de groep, maar dat betekent niet dat hij volledig fit is om matchen te spelen. Die beslissing valt maandag", legt de Spanjaard uit.

"Eden is onze aanvoerder en moet in de selectie zitten. Dit is een zeer belangrijke periode in onze kwalificatiecampagne. We hebben Eden nodig als voetballer én als mens."

"Of ik geen conflict met Chelsea vrees? Neen, we hebben met hen een geweldige relatie. We zullen ook open en eerlijk zijn en zullen zien hoe fit Eden is. Maar het is belangrijk om hem bij ons team te hebben." (vrt)