U bent hier

Rode Duivels na zinderende partij tegen potig Portugal naar kwartfinale

Internationaal | Nationaal
27.06.2021 - 23.04u
Door: Herman Gezelle

Met bloed, zweet en tranen richting kwartfinales op het EK. De Rode Duivels hebben zich - bijna letterlijk - voorbij Portugal gevochten.

In een duel op het scherpst van de snee scoorde Thorgan Hazard met een heerlijke zwabberbal het enige doelpunt. Cristiano Ronaldo op de knieën. Laat nu Italië maar komen. Siuuuu!

België - Portugal in een notendop:

  • Sleutelmoment: Drie minuten voor de rust krijgt Thorgan Hazard even wat ruimte om naar binnen te schuiven vanaf de flank. De jongste van de twee Hazards haalt verwoestend uit en ramt het winnende doelpunt in de verste hoek.
  • Man van de match: Thomas Vermaelen heeft getoond dat hij dit niveau absoluut nog aankan. Met een combinatie van ervaring en verbetenheid was hij de rots in de branding in de Belgische defensie en hield hij Ronaldo aan de ketting.
  • Opvallend: Maar liefst 23 doelpogingen ondernamen de Portugezen in deze wedstrijd. De laatste keer dat België zowel doelpogingen tegen kreeg, was in de kwartfinale tegen Brazilië in 2018. Ook toen trokken de Belgen aan het langste eind. (VRTNWS)
België speelt vrijdag om 21u in de kwartfinales tegen Italië.
 
Staying a little longer pic.twitter.com/ewbwIjgGYW
imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto