U bent hier

Rode Duivels reekshoofd op WK-loting na vlotte zege tegen Cyprus : 4-0

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
10.10.2017 - 22.59u
Door: Herman Gezelle

De Rode Duivels hebben hun WK-kwalificatiecampagne afgesloten met een 4-0-overwinning tegen Cyprus. De Belgen haalden niet hun beste niveau, maar waren weer goed bij schot.

Met 43 goals in 10 wedstrijden evenaren ze het record van Duitsland.

België - Cyprus in een notendop:

Sleutelmoment: De 5-0 van Lukaku wordt onterecht afgekeurd. Een kleine domper op de Belgische feestvreugde.

Man van de match: Thorgan Hazard verscheen voor het eerst samen met Eden Hazard aan de aftrap. De broertjes waren met 3 van de 4 Belgische rozen de hoofdrolspelers.

Opvallend: 28 op 30, 43 goals en slechts 6 tegengoals. België trekt met indrukwekkende cijfers naar het WK.  De loting is op 1 december.

Jan Vertonghen (recordinternational 97 caps): 'Ik vond het mooi. Het is niet dat ik mijn carrière gestart ben om dit te bereiken, want daar denk je niet aan. Maar ik ben er enorm trots op. Het is een mooie bekroning van mijn carrière bij de Duivels.'

De andere matchen :

Oranje zal volgende zomer niet deelnemen aan het WK, maar rechtte wel de rug in de laatste kwalificatiematch tegen Zweden. In Amsterdam werd het 2-0 na twee goals van Arjen Robben. Niet genoeg om barragematchen te mogen spelen, want Nederland had een 7-0 zege nodig.

Frankrijk voetbalde zich naar de groepswinst en een rechtstreeks WK-ticket door met 2-1 te winnen van Wit-Rusland. Ook Portugal heeft een WK-ticket beet, het won de topper van Zwitserland met 2-0.

In de groep van de Rode Duivels eindigde Griekenland op de tweede plaats na een 4-0 zege tegen Gibraltar.

(VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto