De Rode Duivels hebben hun oefeninterland tegen Saudi-Arabië met sprekend gemak gewonnen. De Saudi's mochten zelfs blij zijn dat het bij 4-0 bleef, want de Belgen lieten nog een karrenvracht aan kansen onbenut.

België - Saudi-Arabië in een notendop

Sleutelmoment: Vijf minuten voor de rust rukt Hazard zich los en mag Lukaku de bal voorbij Al-Qarni prikken. Bij 2-0 is er geen mens die er nog aan twijfelt dat de Rode Duivels gaan winnen van een matig Saudi-Arabië.

Man van de Match: Diesel Kevin De Bruyne kwam eerder moeizaam op gang, maar op het einde van de rit heeft de maestro van Man City wel twee assists en eindelijk nog eens een interlanddoelpunt achter zijn naam staan.

Opvallend: Romelu Lukaku is stilaan een spits van wereldformaat aan het worden. Hij zit aan 33 goals in 66 caps en maakte in zijn laatste zes wedstrijden voor de nationale ploeg liefst tien (10!) doelpunten.

Romelu Lukaku 13' (1-0) ; Romelu Lukaku 39' (2-0) ; Michy Batshuayi 77' (3-0) ; Kevin De Bruyne 78' (4-0).

De Rode Duivels boeken zo een verdiende, maar ook logische zege tegen een andere WK-ganger. Voor de Belgen was het de laatste afspraak voor de aanloop naar het WK in Rusland.

Begin juni volgen er nog uitwuifmatchen tegen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). (VRTNWS)