De Rode Duivels hebben een zware poule geloot voor het EK 2016. Italië, Zweden en Ierland zijn de opponenten van de Belgen. België speelt op 13 juni zijn eerste groepsmatch tegen Italië, daarna volgen Ierland (18/06) en Zweden (22/06). De speelsteden zijn Lyon, Bordeaux en Nice.

De openingsmatch van België in Groep E wordt meteen een echte test. Op 13 juni treffen de Rode Duivels met Italië zonder twijfel de sterkste ploeg uit Pot 2. De wedstrijd is om 21u in het Stade des Lumières, in Lyon.

De Rode Duivels oefenden recentelijk nog tegen de verliezende finalist van het voorbije EK. Die oefenmatch eindigde op 3-1, in het voordeel van België. Benieuwd of Vertonghen, De Bruyne en Batshuayi ook in juni trefzeker zijn.

Uit de op -papier gezien zwakste- Pot 4 werd Ierland opgediept. Op 18 juni nemen de Rode Duivels het om 15u op tegen de Ieren in Bordeaux, nabij de trainingsbasis van de Belgen. Bij Ierland blijft de 35-jarige Robbie Keane, die nu het mooie meer maakt bij LA Galaxy, de absolute vedette. In de afgelopen kwalificatiecampagne scoorde hij nog vijf keer.

In de slotmatch van de groepsfase nemen de Rode Duivels het op tegen Zweden. Ibrahimovic en co. wisten zich pas in de barrages te plaatsen voor het Europees kampioenschap, maar het Scandinavische team is niet te onderschatten.

In 2000 won België nog de openingsmatch van Euro 2000 tegen Zweden met 2-1. Deze derde groepspartij vindt plaats in de Allianz Riviera van Nice op 22 juni (om 21u).

Tickets?

Ongeveer 1 miljoen tickets zijn al verkocht tussen 10 juni en 10 juli deze zomer. Maar geen nood, want vanaf maandag verkopen de voetbalfederaties van de 24 gekwalificeerde landen elk nog 800.000 tickets in eigen land. Het goedkoopste kaartje kost 25 euro, een finaleticket kan oplopen tot 895 euro.

De verkoop start om 12 uur en loopt tot 18 januari, nadien is er geen enkel ticket meer verkrijgbaar. Je hoeft niet te vrezen voor een stormloop of urenlange rijen, want tickets zijn enkel online te koop.

Bovendien maakt het niet uit of je je vroeg registreert of later tijdens de maand want de tickets worden toegewezen via een puntensysteem. Om een van die tickets te kunnen bemachtigen, moet je wel lid zijn van supportersclub 1895.

Geen punten verzameld? Te laat!

Wie nog geen lid is, kan surfen naar www.fanmanagement.be. De ticketverkoop zal volledig via UEFA verlopen.

Leden van 1895 zullen voor de verkoop een code ontvangen waarmee ze op het ticket-portaal van UEFA zullen kunnen. De code is uniek en slechts geldig voor 1 ticket.

Als er meer leden een ticket aanvragen dan er tickets beschikbaar zijn, wat hoogstwaarschijnlijk het geval zal zijn, dan worden de tickets toegewezen aan de hand van het puntensysteem. Succes! (bron vrt)