Goed nieuws voor de fans van 1895, de officiële supportersclub van de Rode Duivels. Na het debacle met de EK-tickets heeft de UEFA 10.000 extra kaartjes voor hen vrijgemaakt. 1895 heeft gisterenavond een nieuwsbrief naar al zijn leden gestuurd. Zij kunnen nu alsnog tickets proberen te bemachtigen voor het EK in Frankrijk komende zomer.

Het is ondertussen genoegzaam bekend: twee weken geleden bleek dat de UEFA bij de toekenning van de tickets voor de EK-wedstrijden van de Rode Duivels geen rekening heeft gehouden met de puntenranking van 1895, zoals nochtans was afgesproken met de Belgische voetbalbond.

Alleen fans die in een vorige verkoopperiode naast tickets grepen, krijgen een mail om opnieuw te bestellen. Supporters die geen tickets kregen wegens een betalingsprobleem van hun kredietkaart, maken geen kans meer".

Supportersclub 1895

Trouwe 1895-fans konden punten verdienen per bijgewoonde interland, ook van de jeugd en de vrouwen. Hoe meer punten, hoe meer kans op tickets. Maar de UEFA verdeelde de tickets door lottrekking.

Het regende klachten bij de voetbalbond, die de zaak van zijn gedupeerde fans vurig verdedigde bij de hogere Europese instantie. Tickets afpakken van personen die er kregen, zal niet gebeuren.

Wel is de bond erin geslaagd om 10.000 extra tickets los te weken voor de Belgische matchen in Frankrijk. Het gaat om kaarten van categorie 3 (55 euro) voor de drie groepsduels tegen Italië, Ierland en Zweden en de achtste finales. "Voor de andere rondes zullen tickets worden aangeboden in categorie 2 en 1", luidt het in de nieuwsbrief.

"Alleen fans die in een vorige verkoopperiode naast tickets grepen, krijgen een mail om opnieuw te bestellen. Supporters die geen tickets kregen wegens een betalingsprobleem van hun kredietkaart, maken geen kans meer." De KBVB of 1895 regelt de verdeling niet, het is de UEFA die de fans binnenkort zal contacteren. (vrt)