Zondag was een feestelijke dag bij het Rode Kruis. 'Onze Nederlandse collega's van het Rode Kruis IJsselstein hadden we uitgenodigd,' zegt Roel Dekort, RK communicatie. 'In het kader van de jumelage met onze afdeling kwamen ze de vriendschapsbanden nog wat steviger aanhalen.

Onze IJsselsteinse vrienden konden de ganse dag genieten van de opening van het toeristisch seizoen, en een geleid bezoek brengen aan onze stad.'

Diploma's Eerste hulp en Helper

'Vandaag reikten we ook de diploma's uit van onze combinatiecursus Eerste hulp en Helper aan onze 28 geslaagde cursisten. Om dit alles nog een feestelijker tintje te geven organiseerden we ook ons ledenfeest.

We willen onze vrijwilligers danken voor hun onbaatzuchtige inzet. We huldigden Guy de Ceuster voor zijn 10 jaar medewerking, Claire Swaans en Jan Van den Broeck voor hun 50 jaar medewerking.  Ook Josphine Aerts kreeg een welverdiende bloementuil voor 50 jaar inzet.'

'Jumelage RK IJsseltein-Herentals : waardevol leren van mekaar'

Voorzitter Coert van Ee van RK IJsseltein deed een fijn dankwoordje voor de prachtige ontvangst vandaag en overhandigde een origineel kunstwerkje.  De voorzitter van het jumelagecomité in IJsselstein H. Post rondde af : 'De jumelages blijven een prachtig initiatief dat sinds 1982 ononderbroken vruchten afwerpt.'.  Burgemeester Jan Bertels bevestigde de visie rond jumelages.

Guy Verellen/Nnieuws.