U bent hier

Rode Kruis Herentals : 'We blijven groeien, ook in 2020'

Herentals
24.01.2020 - 22.51u
Door: Lex Verellen

Het Rode Kruis afdeling Herentals organiseerde vanavond in haar lokalen in de Schoolstraat haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.  Een 80-tal medewerkers en sympathisanten samen met een RK-delegatie uit de Nederlandse jumelage-stad IJsselstein kwamen genieten.

RK-voorzitter Jef Dierckx (foto boven) :  'In Herentals waren er eind vorig jaar 97 actieve vrijwilligers. Momenteel is dat cijfer gegroeid tot 100.

Het Rode Kruis Herentals zorgt voor eerste hulp, zorgbib, heeft een uitleendienst, brugfiguren, bloedvoorziening, Jeugd Rode Kruis, hulpdienst, hulp bij rampen en evenementen, een 14-daagse en een animatieteam. We geven ook cursussen met goed opgeleide lesgevers, realistische oefeningen met uitstekend didactisch materiaal. 

Bedankt allemaal.  Hartelijk welkom ook aan onze Nederlandse collega's uit IJsselstein.''

'Uitgebreid takenpakket'

'Maar ik zou graag wel nieuwe oefenpoppen hebben om in m'n lessen te gebruiken', vult RK-arts Horemans aan.

'We geven combinatiecursussen, bedrijfseerstehulp, initiatielessen brandwonden, reanimatielessen voor kinderen, hartveilig-opleidingen voor doelgroepen zoals wielerclubs, KWB.

Er is ook een cursus reanimeren en defibrileren, trouwens gratis voor inwoners van onze hartveilige stad. Deze cursus werd trouwens ook in het kOsh gegeven.

In totaal ongeveer 140 uren lessen met 391 deelnemers.

Het Rode Kruis doet ook nog zoveel meer zoals deelname aan 'Make Belgium great again', kennismaking met de ziekenwagen voor kleuters, zorgactiviteiten, boekenverkoop voor de Warmste Week, een eigen uitleendienst, brugfigurenproject waarbij kinderen worden geholpen die moeilijk aansluiting vinden bij ons schoolsysteem.

We staan ook in voor het inzamelen van bloed, plasma en bloedplaatjes.

In Herentals geeft 3,98 % van de bevolking bloed.  Dit kan nog veel beter.

Je kan checken of je bloed mag geven op www.rodekruis.be/donorzelftest. In Herentals kan je 4 x per jaar 2 maandagen gaan bloed geven in zaal 't Hof.

Afdeling Herentals doet ook mee met het STI (snelle interventie team) en DSI (dringende sociale interventie) en aan georganiseerde oefeningen.

Het Rode Kruis Herentals en zijn vrijwilligers namen vorig jaar deel met een hulpploeg aan Herentals Fietst Feest, Gladiolen, Pennenzakkenrock, Graspop, veldritwedstrijden, Sjock, Antilliaanse Feesten, jumpings, de Boretti Classic en de opendeurdag van brandweerKempen post Herentals.

De nationale stickerverkoop heeft plaats op 23, 24 en 25 april. De opbrengst gaat naar de aankoop van nieuwe kledij voor de vrijwilligers. In 2019 werd trouwens een nieuw polyvalent voertuig gekocht. Je ziet dat onze afdeling flink overal aanwezig is en goed werk levert.'

Wat kan jij doen ?

Geef bloed : www.rodekruis.be/bloed - Word vrijwilliger : www.rodekruis.be/vrijwilliger

Steun financieel : www.rodekruis.be/steun

Volg een opleiding : www.rodekruis.be/opleiding

'Een Roemeense vrouw is nieuw lid.  Ze spreekt al vlot Nederlands na een taalbad van 4 weken. Ze werkt in Zoerle-Parwijs in een rusthuis als verpleegster en ze is lid geworden van de lokale afdeling. Dat is mooi.'

Voorzitter Dierckx is zichtbaar fier op zijn nieuwe vrijwilligster. Mark Jaspers/ Nnieuws

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto