Rode Kruis-Herenthout organiseerde op vrijdag 3 februari om 19u30 een huldigingsreceptie in de gemeentelijke feestzaal van Herenthout.

De plaatselijke Rode Kruisafdeling reikte daarbij de brevetten van de najaarscursus, huldigde de verdienstelijke bloedgevers en stelde de recent aangekochte ziekenwagen voor.

Bloedgeven 2016

Vorig jaar mochten we in totaal 648 donoren verwelkomen tijdens de plaatselijke collectes. Daarbij 31 donoren die voor het eerst een gift gedaan hebben. Per collecte resulteert dit gemiddeld in 162 donoren. Tijdens dit huldigingsmoment werden alle donoren uitgenodigd die in 2016 uitkwamen op een uniek getal qua aantal giften van 25, 50, 75 of 100 donaties.

• 100 donaties : Willy Verwimp

• 75 donaties : Jan Bouwen, Kris Van Nuffel, John Vervoort, Wim Van Thielen, Willem Van Dael, Walter Van Dael

• 50 donaties : Veerle Gonnissen, Anja Van Looy, Ronny Augustyns

• 25 donaties : Suzanne Van Sant, Pascal Van Den Eynde, Elke Breugelmans, Peter De Meyer, Nadia Daneels, Marie Verborght, Yves Van Looy, Elke Van Den Branden

Bloedinzamelingen 2017

De eerstvolgende bloedcollecte vindt plaats op dinsdag 14 maart 2017 in de vrije lagere school (Schoetersstraat 22 - 2270 Herenthout). De andere data van het komende jaar : 30 mei, 5 september en 5 december

Najaarscursus 2016

Elk jaar organiseert Rode Kruis-Herenthout een combinatiecursus Eerste Hulp en Helper. Vorig jaar ging deze cursus door tijdens het najaar gedurende de periode van 10 oktober t.e.m. het examen dat plaats vond op 12 december. 12 mensen zijn aan de cursus begonnen en 10 hebben uiteindelijk alle lessen gevolgd. Al deze 10 deelnemers aan het examen zijn hierbij ook geslaagd en werden uitgenodigd om hun brevet tijdens de receptie af te halen.

Geslaagde cursisten : Philippe Goris, Axel Hoefkens, Patrick Kellens, Jolien Onsea, Ellen Ooms, Katrien Peeters, Monique Van Houtven, Katrien Van Lierop, Pieter-Jan Van Lierop, Bieke Verstappen Cursus 2017 Een nieuwe combinatiecursus start op dinsdag 25 april en loopt gedurende 8 weken + een examendag tot dinsdag 13 juni 2017

Nieuwe ziekenwagen

2016 was ook het jaar waarin onze ziekenwagen na 20 jaar dienst uit roulatie is gegaan. Dit evenwel niet zonder een ander voertuig aan te kopen waardoor Rode Kruis-Herenthout zich met vernieuwd materiaal nog steeds kan inzetten binnen de rampenwerking en het ziekenvervoer.

Als kleine afdeling is het niet evident om een supernieuw voertuig aan te kopen en daarom werd er uiteindelijk een tweedehandsvoertuig op de kop getikt (Mercedes Sprinter - bouwjaar 2009). Deze ziekenwagen werd in goede staat aangekocht en is ondertussen ook helemaal ingericht conform de normen die geldig zijn binnen het dringend medisch circuit dat aangestuurd wordt via HC112.

De komende tijd zal de Herenthoutse bevolking deze ziekenwagen geregeld in het straatbeeld zien opduiken. De aankoop werd o.a. gefinancierd via de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis.

foto's: Marcel Nelis/Nnieuws.be