Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rode Kruis-Herenthout rekent op steun van inwoners om te kunnen blijven helpen in hun buurt

Rode Kruis

Rode Kruis-Herenthout  voert jaarlijks twee grote acties om financiële middelen in te zamelen. In het voorjaar is er de bekende pleisteractie en vandaag start onze Lokale steunactie.

"Alle inwoners van Herenthout  krijgen een brief in de bus, met de vraag om onze Rode Kruisafdeling financieel te steunen", zegt voorzitter Marc Lauwen.  "Elke euro gaat rechtstreeks naar onze lokale werking.

Volgend jaar wordt een duur jaar voor onze afdeling. De verhuis naar ons nieuwe lokaal aan de site Serneels dringt zich op. Het vervangen van tafels en stoelen wordt een noodzaak, alsook de aankoop van nieuwe rekken en kasten voor de stockage van ons materiaal.

Onze dienst Vorming willen we voorzien van een Smartboard, een chocking Charlie (pop waarop men het verslikkingsmanoeuvre kan aanleren) nieuw lesmateriaal dat de kwaliteit van onze lessen alleen maar ten goede komt. Natuurlijk zijn er ook nog onze vaste kosten zoals de aankoop van medische materiaal voor de hulpposten en onze uitleendienst.

We ramen de kosten voor dit alles op ongeveer €20.000.

Rode Kruis-Herenthout hoopt met deze campagne dus te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners. Door ons te steunen met een gift, investeer je eigenlijk ook in jezelf. Want de kans dat jij of één van je naasten ooit onze hulp nodig zal hebben, is best groot – en dan wil je professioneel en snel geholpen worden. 

Onze Rode Kruisvrijwilligers zetten zich met plezier in voor anderen, maar hebben nu jouw hulp nodig. Eén van de volgende dagen vind je onze brief met overschrijvingsformulier in je brievenbus. Heb je geen brief gekregen? Geen zorgen, je kan ons ook steunen via www.rodekruis.be/herenthout. Doe een gift en investeer in jezelf en je eigen buurt. Samen maken we het verschil."

Over Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen is een onafhankelijke non-profit organisatie die via het Belgische Rode Kruis deel uitmaakt van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging. Onze missie? Opkomen voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland, ziekenhuizen bevoorraden met veilige bloedproducten, optimaal hulpverlenen bij een ramp of crisissituatie en het stimuleren van zelfredzaamheid zodat mensen elkaar kunnen helpen in geval van fysieke of mentale nood. Hiervoor doen we maximaal beroep op vrijwilligers én zetten we sterk in op wetenschappelijk onderzoek zodat wat we doen ook écht impact heeft.   Foto Johan Temmerman/ NNieuws.

Rode Kruis-Vlaanderen. Helpt Helpen. 

www.rodekruis.be

Rode Kruis

Deel dit artikel