U bent hier

Rode Kruis-Herenthout : steun van lokale bevolking nodig voor goede werking

Herenthout | Neteland
15.09.2021 - 17.25u
Door: Herman Gezelle

Vandaag gaat de lokale steunactie van Rode Kruis-Herenthout van start: een campagne waarbij de lokale afdeling om fi-nanciële steun vraagt bij de inwoners van Herenthout voor haar werking.

Elke euro gaat rechtstreeks naar de lokale afdeling voor de organisatie van eerste-hulpopleidingen, de aankoop van medisch materiaal, ziekenvervoer, ter be-schikking stellen van medische hulpmiddelen, de inzet van vrijwilligers op lo-kale evenementen.

De lokale Rode Kruisafdelingen voeren elk jaar 2 grote campagnes om financiële mid-delen voor hun werking in te zamelen. In het voorjaar is er de bekende stickeractie en in het najaar, nu dus, is er de Lokale steunactie.

Tijdens deze acties kunnen de inwoners van Herenthout hun financieel steentje bijdragen aan hun lokale Rode Kruisafdeling. De stickeractie verliep dit jaar zeker al beter dan in het coronajaar 2020 – waarbij slechts 1/10de van het normale bedrag ingezameld werd – maar is zeker nog niet op hetzelfde niveau als de vorige jaren.

Vandaar dat deze 2de actie voor de lokale afdelingen super-belangrijk is. De lokale afdeling hoopt met deze campagne te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners Herenthout. Zij krijgen binnenkort een brief in de bus, waar-mee hen gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen.

34 vrijwilligers actief in Herenthout

'Rode Kruis-Vlaanderen telt meer dan 13.000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. 34 daarvan zijn actief binnen de lokale afdeling van Herenthout. Ze geven eerstehulpopleidingen aan inwoners, staan paraat voor medische hulp op tal evenementen (sport, muziek, cultureel enz.), stellen medische hulpmiddelen zoals rolstoel of looprek ter be-schikking en ook tijdens de recente coronacrisis stonden tal van hen paraat voor zie-kenververoer, waren ze actief in test- en triagecentra en in vaccinatiecentra.

Heel wat activiteiten waar onze lokale vrijwilligers de nodige middelen voor moeten hebben om deze goed te kunnen uitvoeren.

Door de lokale Rode Kruisafdeling van Herenthout financieel te steunen, investeren de lokale inwoners eigenlijk ook in zichzelf. De kans dat iemand de lokale Rode Kruis afdeling van Herenthout ooit eens nodig heeft is best groot, en dan wil je professioneel en snel geholpen kunnen worden.

Ontdek wat we in jouw buurt doen www.herenthout.rodekruis.be

pr@herenthout.rodekruis.be

imageMeer nieuws

Parlement geeft na een marathondebat het vertrouwen aan de regering

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 14.10.2021 - 21.54u

'Bibliotheek Neteland verwent'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 14.10.2021 - 11.48u

Serene herdenking voor Korea-soldaat Jan Delen Herentals

Serene herdenking voor Korea-soldaat Jan Delen Herentals
Herentals | Internationaal | Nationaal 14.10.2021 - 10.32u

Kempense Quinten Hermans demonstreert in Amerikaanse slijkstrijd

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 13.10.2021 - 22.33u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto