U bent hier

Rode Kruis : leerkracht Koen Peeters (60) geeft 100e keer bloed

Herentals
10.02.2020 - 21.01u
Door: Herman Gezelle

Koen Peeters (60) uit Herentals gaf maandagavond voor de 100e keer bloed. Uit handen van voorzitter Jef Dierckx van het Rode Kruis Herentals kreeg Koenraad bloemen, een oorkonde en een lekkere fles wijn.

'Ik ben trouwe bloedgever omdat ik wil helpen als mensen in nood zijn en bloed moeten krijgen', zegt Koenraad. 'Ik blijf na deze 100e keer zeker doneren.'

Het Rode Kruis serveerde ook pannenkoeken tijdens bloedinzameling.  Het is een traditie dat de Herentalse afdeling tijdens een bloedinzameling in zaal ’t Hof, uitpakt met een leuk thema.

Niet alleen de donoren, maar ook de vrijwilligers, de dokters en het verplegend personeel werden in de watten gelegd.

Koen : 'Het is zaliger bloed te geven dan te ontvangen'

'Het is zaliger te geven dan te ontvangen', vervolgt Koen Peeters.  'Dat staat niet in de Bijbel maar het had er in moeten staan. Ik ben inderdaad godsdienstleraar in het kOsh College sedert 1984.

In mijn studententijd in Leuven zijn we met een groep vrienden om de veertien dagen plasma beginnen te geven. Er was daar een transfusiecentrum speciaal voor de studenten: de Plasma-Inn. Daar hadden ze ook een rijk voorziene toog voor de après-plasma.

Daarnaast kregen we per gift een bioscoopticket of een maaltijdbonnetje voor het studentenrestaurant Alma. Daar kostte een maaltijd toen omgerekend 1 euro. Tevreden omdat er in mij dan toch iets bruikbaars en nuttigs bleek te zitten, ben ik na mijn studies in Herentals bloed blijven geven.

't Is een kleine moeite, 't is gezellig en ze hebben goeie koekjes. Hierbij natuurlijk een hartelijk proficiat aan de mensen van de transfusiedienst en aan de vrijwilligers van RK Herentals.

Ik vul mijn vrije tijd vooral met lezen, rondwaren op Facebook, en rommelmarkten afschuimen.'

Johan Temmerman / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto