Rode Kruis-Vlaanderen rekent ook dit voorjaar op studenten om bloed te komen geven tijdens de Bloedserieus-campagne.

Bloedserieus bestaat uit verschillende momenten in het voor- en najaar – georganiseerd voor en door studenten – waarbij studenten bloed kunnen geven. De idee erachter is tweeërlei: hen op een laagdrempelige manier laten kennis maken met bloed geven én de bloedvoorraad op peil houden.

10% meer bloeddonaties

Bloedserieus was in het voorjaar 2021 goed voor 4.545 bloeddonaties door studenten. Een mooie prestatie waar Rode Kruis-Vlaanderen hen heel dankbaar voor is.

Dit jaar mikt Rode Kruis-Vlaanderen samen met de studenten dit voorjaar op 5.000 donaties of zo'n 10% meer. In 6 studentensteden worden hiervoor tussen 22 februari en 23 maart niet minder dan 27 momenten ingepland waarop bloed kan gegeven worden.

Eerste keer of goede gewoonte

Voor een aantal studenten is dit al een 'goede gewoonte' voor anderen wordt het de eerste keer. Maar dat is net de bedoeling van Bloedserieus. Jaarlijks valt zo'n 10% van de donoren af wegens verhuis, tijdsgebrek, ziekte, overlijden enz.

Met Bloedserieus hoopt Rode Kruis-Vlaanderen letterlijk op nieuw bloed van studenten die nog een lange carrière als donor voor de boeg hebben. Als extra motivatie krijgen de studenten-donoren achteraf een goed gevulde goodiebag.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan heel éénvoudig via www.bloedserieus.be.

Wie zich als student toch niet kan vrijmaken op één van deze momenten – of eigenlijk éénder wie bloed wil geven – is van harte welkom in één van onze 13 donorcentra of tijdens één van de talrijke lokale bloedzamelingen.

Ga naar rodekruis.be, klik op 'Geef bloed of plasma', check de locaties en tijdstippen die jou best uitkomen en maak een afspraak. Een afspraak maken kan ook via het gratis nummer 0800 777 00.  Foto Johan Temmerman/NNieuws.