Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rode Kruis-Vlaanderen verdubbelt steun voor humanitaire hulp aardbevingen naar €400.000

Vanwege de steeds oplopende cijfers van het aantal doden en slachtoffers, alsook de immense schade aan de infrastructuur, verdubbelt Rode Kruis-Vlaanderen de steun vanuit het noodhulpfonds naar €400.000.

“Momenteel blijft er vooral aan de basisbehoeften een grote nood”, verduidelijkt Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking van Rode Kruis-Vlaanderen. “Daar willen we met dit verhoogde bedrag een extra steentje aan bijdragen.”

Het bedrag wordt via het internationale netwerk van het Rode Kruis ingezet in het rampgebied. En dat voor de meest cruciale noden. Op dit moment zijn dat nog steeds de basisbehoeften.

“Enerzijds is dat een onderdak bieden aan alle slachtoffers. Dat gaat dan bijvoorbeeld over tenten, bedden, dekens of slaapzakken. En anderzijds is er uiteraard ook een grote vraag naar voedsel en water. Bovendien zijn er ook veel kleine verwarmingstoestellen nodig, vanwege het vriesweer in de regio.” Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking – Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen benadrukt nogmaals dat op dit moment financiële hulp nog steeds de meest efficiënte manier is om de slachtoffers te helpen.

“De grote solidariteit hier in ons land is hartverwarmend om te zien, dus we willen zeker geen afbreuk doen aan de positieve bedoelingen van de vele inzamelacties die plaatsvinden. Maar financiële hulp is in deze fase nu eenmaal een efficiëntere manier om de mensen in Turkije en Syrië te helpen. Goederen zijn niet alleen langer onderweg dan wanneer ze ter plaatse in de regio worden aangekocht, je kan financiële steun ook veel gerichter inzetten, afgestemd op de laatste acute noden in elk specifiek gebied. De slachtoffers hebben nu nood aan efficiënte, gecoördineerde en doelgerichte hulp.” Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking – Rode Kruis-Vlaanderen

Iedereen die steun wil bieden, kan nog steeds terecht op rodekruis.be/aardbeving of op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667, met vermelding "aardbeving".

Deel dit artikel