De voorbije week waren er 2 Roemeense topgymnasten te gast bij Corpus Sanum. De zussen Ioana en Diana Teodoru trainden in Herentals ter voorbereiding van een teststage bij Topsportschool van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen die volgende week zal plaats vinden. Graag zouden de gezusters Teodoru naar België emigreren en zich laten nationaliseren.

De 16-jarige Diana Teoduro is lid van de Roemeense juniorploeg en haar 11-jarige zus Teodora-Ioana is kandidaat voor de belofteploeg. Turnen doen ze beide erg graag, maar de omstandigheden in Roemenië vinden ze minder leuk. Het Vlaams systeem in de Topsportschool bied betere mogelijkheden en staat ook op een hoog niveau. Via CS-trainster Larisa Apostol kwamen ze in contact met Corpus Sanum en Gymfed. Samen met AGD-trainer Rudi Pihay hebben ze een week hard gewerkt om goede testen af te leggen. Indien zij slagen en naar België komen is het hun wens om bij de Herentalse Turnvereniging aan te sluiten.

Het is een grote opsteker voor de jonge en talentvolle keurploeg van Corpus Sanum. De AGD-ploeg won vorige maand de Gymnova-Cup per ploeg in Keerbergen. De ploeg bestond uit Paris Leysen, Nora Kabuya, Lore Pauwels, Zita Schollen en Annelie Van Grieken. Individueel won Paris Leysen de bronzen medaille. Er wacht deze ploeg een mooie turntoekomst.

Er viel bij Corpus Sanum nog goed nieuws in de bus deze week. Na een sterk seizoen van de Morkhovense trampoline springster Yoni Verdonck, met 2 Belgische titels, werd ze voor de 3° opeenvolgende keer geselecteerd voor de World Age Group Competition (WAGC). Yoni slaagde erin als enigste Belgische de selectienorm te behalen voor 3 disciplines. Dit WK voor de jeugd gaat door in november in Daytona Beach Florida. Van de vele kandidaten trainers werd Alex Dillen uitgekozen om de Belgische Trampolineploeg te begeleiden op de WAGC. Voor Dubbelmini is Hulshoutenaar Elias Dewever uitgekozen en zo wordt het daar in Florida USA een Kempisch onderonsje.

Foto:    2 Roemeense topgymnasten met CS-trainers Rudi Pihay en Larisa Apostol / De winnende keurploeg van Corpus Sanum.