Zo'n 100 wielerfans zijn zaterdagnamiddag in Herentals aangekomen na een geslaagde 4-daagse wielerronde door België.  Startplaats voor de laatste rit was Mechelen, aankomst op de Grote Markt in Herentals.  Daarna volgde nog een feestelijke slotavond in Hotel De Karmel.

Deze Ronde van België voor wielertoeristen is een sponsortocht voor het Olivia Fund, een fonds dat zich inzet voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Er werd in totaal maar liefst €17.500 ingezameld.

'Alles is vlot verlopen. Het tempo lag binnen het bereik van elke getrainde wielertoerist', onderstrepen co-initiatiefnemers Eddy Hendrickx van Molenwater Groep - H-Estate, Mario Vleugels van Agora Culinair/'t Vleesboerke en voorzitter Patrik De Cat.

'De eerste rit ging van Grobbendonk naar Gent. Van Gent gaat het een dag later naar Bergen-Mons.  Na Mons-Mechelen ging het op de laatste dag van Mechelen naar Herentals.

Ook gewezen beroepsrenner Ward Sels, die in zijn rijk gevulde carrière 190 ritten won, maakte op zijn 80-jarige leeftijd nog deel uit van de selecte wielergroep. Voorzitter Patrik De Cat, tevens schepen van de stad Herentals, reed in Noorderwijk nog plat, wat voor wat oponthoud zorgde in de karavaan. Maar niet getreurd.   Deze wieler-4-daagse was weer top, een unieke ervaring voor alle deelnemers.

Een intens dankwoord gaat naar de fijne sponsors, de technische staf, de hulpdiensten, en alle toffe sportievelingen.  Volgend jaar plannen we zeker een volgende editie, hopelijk dan in een volledig covidvrije wereld,' besluiten Eddy Hendrickx & C°.'  Foto's Marc Helsen / M. Vleugels / NNieuws.

Guy Verellen.