De Gemeenschapsraad van Noorderwijk gaat de editie 2021 van hun legendarische Ronde van Noorderwijk inperken tot een covid-veilig feestweekend eind juli.

'Niet eenvoudig zoiets, omdat je niet kan voorspellen welke maatregelen er eind juli de regel zijn', zegt Benny Nuyts, secretaris en duivel-doet-al van de Gemeenschapsraad.

'De hobby- en ambachtenmarkt op 31 juli kan doorgaan, net als de wandeltochten en het zomerterras op het dorpsplein. Maar onze jaarlijkse Ronde-BBQ voor zo'n klein 300 genieters moeten we spijtig genoeg annuleren. Er komt in de plaats een 'festival' met foodtrucks.

In de week van 27 juli komt er een ingeperkte Ronde op 2 locaties. Nieuw is wel dat we ons beperken tot slechts 2 locaties, de Zandkapel en het Chiroplein. Er zijn ritten van dinsdag tot en met vrijdag, op zaterdag volgt Noorderwijk Feest en op zondag 1 augustus lopen de wijken toch de finale van de Ronde.

Hopelijk blijven de covid-cijfers in de goede richting gaan en kunnen voor alles groen licht blijven geven', besluit Nuyts.  Foto Nnieuws editie 2019.