15.350 wielertoeristen zijn zaterdag komen opdagen voor hun Ronde van Vlaanderen. De organisatie had gerekend op 20.000 inschrijvingen, maar onder meer het slechte weer gooide roet in het eten want vooral de daginschrijvingen vielen tegen.


Wie de Ronde morgen wil meemaken in één van de vip-dorpen is eraan voor de moeite. Alle arrangementen zijn één dag voor de wielerhoogmis uitverkocht.

De belangrijkste tenten staan aan de start in Brugge, naast de Steenbeekdries en natuurlijk op Oude Kwaremont  waar een tent staat voor 3.500 genodigden. De prijs van de arrangementen schommelt tussen 90 en 350 euro, maar ze gingen vlot van de hand.

"In totaal hebben we 6.000 arrangementen: 3.500 op de Oude Kwaremont, 2.000 aan de aankomst en de rest bij de start in Brugge", zegt Nicolas Denys van de organisatie.

Hij vindt niet dat het grote geld nu de gewone man verdringt. "De Oude Kwaremont is 2,4 kilometer lang en wij nemen daar nu 200 meter van in. Dat is bovendien de enige plaats die we innemen op een parcours van 260 kilometer."

(belga)