U bent hier

Rondetafelgesprekken gemeente Grobbendonk positief onthaald

Grobbendonk
26.03.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Het gemeentebestuur Grobbendonk organiseerde zondag rondetafelgesprekken in het gemeenschapscentrum De Volle Vaart. Dit initiatief kaderde in de externe omgevingsanalyse die het gemeentebestuur maakt voor het opstellen van de meerjarenplanning 2014-2019.

 
De mening van de burger is daarbij van essentieel belang. Ondanks het slechte weer kwamen heel wat burgers praten over thema’s als veiligheid, leefomgeving en vrije tijd.
 
Het gemeentebestuur van Grobbendonk vindt het heel belangrijk om rekening te houden met de opinie van de inwoners bij het opstellen van de meerjarenplanning.

Een gemeente is er immers voor de burgers. Deze rondetafelgesprekken waren dan ook een ideale gelegenheid om de verschillende visies van de inwoners te leren kennen.
 
Op basis van objectieve criteria als leeftijd, geslacht en woonplaats, werden een aantal inwoners van Grobbendonk en Bouwel geselecteerd om deel te nemen aan de gesprekken.
 
Tussen 10.00 en 13.00 uur kon er volop van gedachten gewisseld worden. Onder leiding van een moderator werd er aan zes tafels gediscussieerd over tien stellingen zoals o.a. “ er zijn voldoende gevarieerde activiteiten en voorzieningen voor iedereen”, “ik kan mij als burger veilig en vlot bewegen binnen de gemeente” en “er zijn voldoende handelszaken bereikbaar”. Om zoveel mogelijk meningen aan bod te laten komen, werden de deelnemers elk uur gemixt.
 
Na afloop konden de aanwezigen nog gezellig nakaarten tijdens een broodjeslunch en werden ze beloond voor hun inzet met een leuke attentie.
 
De aanwezige burgers reageerden alvast erg positief op het initiatief van het gemeentebestuur. De resultaten zullen nu voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen, de gemeentelijke diensten en de adviesraden.
 
imageMeer nieuws

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open
Grobbendonk 14.11.2019 - 18.58u

Boeklancering 'Mees en de magische poort' van Linda Rood

Boeklancering  'Mees en de magische poort' van Linda Rood
Kempen regio | Vlaanderen 14.11.2019 - 18.52u

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3
Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 14.11.2019 - 18.03u

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit
Herentals | Kempen regio | Mol | Olen | Turnhout regio | Vlaanderen | Westerlo 14.11.2019 - 17.57u

kOsh campus Collegestraat opent ‘Petit 37’

Herentals 14.11.2019 - 17.53u

Rode Neuzen Acties voor GOEZO! Equilibrium!

Kempen regio | Lier regio 14.11.2019 - 17.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto