De abdijgidsen staan weer klaar om bezoekers rond te leiden in de norbertijnenabdij van Tongerlo. Van 3 april tot 30 oktober kan je elke zondag aansluiten bij een rondleiding.

Van 3 april tot 30 oktober kan je elke zondag aansluiten bij een rondleiding.

Vooraf inschrijven is niet nodig. Er is geen rondleiding op 24 april, 28 augustus en 11 september omwille van andere activiteiten in de abdij.

Om 14.30 uur start de gids aan de grote ingangspoort van de abdij voor een wandeling over het binnenplein van de abdij, een bezoek aan de Boerenkrijgschuur en een blik in de abdijkerk.

Je krijgt een boeiende uitleg over de bouwgeschiedenis van de abdij, maar ook over het dagelijkse leven in de abdij vroeger en nu. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en kost 2 euro per persoon.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis mee.

Na de rondleiding kan je ook nog een bezoek brengen aan het da Vincimuseum waar de meest waardevolle replica van het schilderij “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci hangt.

Tijdens de paasvakantie en van 1 mei tot 1 oktober is het museum elke dag open van 14 tot 17 uur.

Groepen kunnen elke dag van de week, gedurende het hele jaar een gids voor een rondleiding in de abdij reserveren bij Toerisme Westerlo, tel 014 54 54 28.