Op vrijdag 20 maart organiseert EXPOO, het Vlaams Expertisecentrum voor Opvoedingsondersteuning een rondrit langs drie Huizen van het Kind in de provincie Antwerpen.

Bedoeling is om een bus vol medewerkers van Antwerpse Huizen van het Kind, maar ook beleidsmensen uit de gemeenten, te laten kennis maken met een aantal inspirerende praktijken op het vlak van ondersteuning van gezinnen.

Eén van de drie haltes die we aandoen, naast Sint-Katelijne-Waver en Geel, is Herenthout. "We hebben voor Herenthout als halte gekozen omdat deze gemeente al jaren sterk inzet op preventieve gezinsondersteuning, met als toonbeeld het nieuwe Huis van het Kind.

In dit Huis wordt dienstverlening aan alle inwoners van de gemeente gekoppeld aan laagdrempelige extra ondersteuning voor degenen die extra noden hebben.

We hopen met dit bezoek duidelijk te maken dat ook in een kleine gemeente doelbewuste inspanningen om te investeren in een sterk gezinsbeleid, tot mooie resultaten kunnen leiden" aldus Ivan Pauwels van EXPOO.