Het stadsbestuur werkt samen met de gemeente Grobbendonk aan de aanleg van veilige fietspaden langs de Lierseweg en de Herentalsesteenweg (N13). Tegelijkertijd wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De projectzone ligt tussen het op- en afrittencomplex van de E313 (Herentals-West, nr. 20) en het kruispunt ter hoogte van Van Ende & Roxy.

Voor de heraanleg van start kan gaan, moeten de laanbomen langs de N13 gerooid worden. Deze rooiwerkzaamheden vinden plaats tussen maandag 19 september en vrijdag 7 oktober.

Om alles veilig te laten verlopen, geldt er in deze periode eenrichtingsverkeer op de Lierseweg en de Herentalsesteenweg. Verkeer is toegestaan in de richting van Herentals naar Lier.

Het verkeer richting Herentals volgt een omleiding langs de E313, Atealaan, Herenthoutseweg en ring om zo de Lierseweg en de Herentalsesteenweg te bereiken. Plaatselijk fietsverkeer is wel mogelijk op een tweerichtingsfietspad aan één zijde van de rijweg.

Fietsverkeer over grotere afstanden wordt omgeleid via het jaagpad langs het Albertkanaal. De haltes van De Lijn in de projectzone worden tijdens de werkzaamheden niet bediend. Voor meer informatie over het aangepaste traject kunt u terecht op www.delijn.be.

De gemeente Grobbendonk en de stad Herentals organiseren een gezamenlijke bewonersvergadering op maandag 5 september om 20 uur in gemeenschapscentrum De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk). Iedereen die meer informatie wil over de werkzaamheden aan de N13 is welkom.