Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rookstopcoach Els Bosch enthousiasmeerde 68e Herentalse Feestmarkt: “Vlot inschrijvingen voor ‘De Kempen stopt met roken’!”

Stop roken

Dankzij het goede weer was het vrijdagvoormiddag extra druk in Herentals, waar je over de koppen kon lopen op de beroemde 68e Feestmarkt. Eén opvallende gaste tussen de meer dan 150 markthandelaarswas de 49-jarige rookstopcoach Els Bosch uit Retie.

Op de stand van het stadsbestuur enthousiasmeerde Els de bezoekers om in september deel te nemen aan ‘De Kempen stopt met roken’. Mensen uit verschillende Kempense regio’s, waaronder Herentals krijgen de kans om in groep te stoppen met roken. Je voelt als je praat met rokers dat de meesten echt wel willen stoppen, maar dat ze niet weten hoe ze daaraan moeten beginnen.

Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring als tabakoloog, die ik trouwens heb verwerkt in mijn recent verschenen boek ‘Roker, ik zie u graag’. Ik vond het fijn dat ik van het Herentalse stadsbestuur de kans kreeg om mensen aan te spreken op de Feestmarkt. De Kempen wil stoppen met roken, want op een nauwelijks een paar uur tijd zaten we al aan meer dan 10 effectieve inschrijvingen. Ik ben ook aangesproken door heel wat bezoekers die ondertussen gestopt zijn, waaronder een drietal mensen die 10 jaar geleden stopten na het volgen van mijn cursus die ik in Retie gaf.

Uiteraard deed mij dat een groot plezier. Het was een heel succesvolle middag op de Feestmarkt. Veel mensen hebben de code ingescand, dus ik vermoed dat er nog heel wat inschrijvingen zullen volgen.” 

Meer info over ‘De Kempen stopt met roken’ én de lijst van deelnemende Kempense steden en gemeenten vind je op www.rookstopcoach.be Op 12 september kan je trouwens online een gratis en vrijblijvende infosessie volgen.

Foto: Rookstopcoach Els Bosch/NNieuws.

Stop roken

Deel dit artikel