Dit weekend 9 en 10 mei organiseert Rotary club Herentals haar jaarlijkse wijnbeurs in zaal 'De Vrede' in Olen, ten voordele van lokale, sociale projecten. De club bouwt verder op een succesvolle formule waardoor ze al vele jaren een steeds groeiend aantal bezoekers en sympathisanten mocht verwelkomen.
De opbrengst van de wijnbeurs gaat naar VZW Den Dorpel uit Herentals en naar MPI/SBSO De Mast uit Kasterlee.


Luc Van Ballaer, voorzitter Rotary Club Herentals : 'Er is beslist om de beurs voortaan in het voorjaar te laten doorgaan en zo het event in een lente-kleedje te steken, hierdoor kunnen er gemakkelijker nieuwe activiteiten aan gekoppeld worden.
De club kan dit jaar weer beroep doen op 6 renommeerde wijnhandelaars die elk weer hun best deden om een mooi aanbod voor Rotary samen te stellen :
• Vinterra - Herentals
• Van Eccelpoel - Herentals
• Vinopio - Westerlo
• Wijnkennis - Lille
• Tricepage – Maasmechelen
• Tastevin - Herentals

Er kunnen ter plaatse van meer dan 60 wijnen geproefd worden, die meteen kunnen aangekocht en meegenomen worden.
Nieuw dit jaar is de deelname van de lokale wijnbouwer Wim Liekens van "de Langenberg" uit Lichtaart. Wim, lid van de Rotary club Herentals, biedt een mooie wijn van lokale bodem aan.'
Voor de toegang tot de wijnbeurs wordt een bijdrage van €10 gevraagd, waarvoor je een proefglas krijgt en de mogelijkheid om de meer dan 60 uitgelezen wijnen te degusteren. Liefhebbers kunnen ook inschrijven voor een zonnige brunch op zondag 10 mei (wijnbeurs@rotaryherentals.be) voor de prijs van €50.


De club hoopt opnieuw na de succesvolle vorige edities opnieuw meer dan 500 bezoekers te mogen verwelkomen op het... zonnige weekend van zaterdag 9 mei tussen 15 en 20 uur en zondag 10 mei tussen 13 en 19u. NNieuws is mediasponsor van dit Rotary-event.