De leden van Rotary Herentals maakten donderdagavond in het Daemshof Noorderwijk kennis met de donkere kanten van het internet. Rotary had daarvoor de Crime Unit van de Federale Politie in Turnhout naar het Daemshof gehaald.



Marc De Maeyer, voorzitter Rotary Club Herentals (foto boven midden) : 'De mogelijkheden van internet en sociale media zijn voor alle Rotaries alom bekend en vaak een werkinstrument.  En geef toe, bij de gevaren van internet staat niemand stil, ook een hardwerkend lid van Rotary niet'.

100 aanwezigen zagen boeiende uiteenzetting
Inspecteur Albert Craeynest en commissaris Eddie Claes gaven voor een bomvol Daemshof  heel wat tips mee om het internetverkeer van kinderen in de gaten te houden en te beveiligen. Hetzelfde wanneer kinderen gepest worden via internet of sms.

Maar commissars Eddie Claes had zijn uiteenzetting goed voorbereid en speelde ook vlot in op de facebookpagina's en het e-mailverkeer van de aanwezigen in de zaal. De mogelijkheden van het gebruik/misbruik van foto's en filmpjes op You Tube waren er maar enkele van. 

Met de mogelijkheden en aanpak van internetfraude werd de boeiende avond afgesloten.  

Redactie Ludo Coenen / beelden Guy Verellen / Nnieuws.