Vrijdagmiddag overhandigde Rotary-voorzitter Marc De Maeyer in het Daemshof een cheque van €2.500 aan Marjan Puls, directrice van Begeleid Wonen Herentals vzw.


Marjan Puls : 'Begeleid Wonen Herentals vzw in de Markgravenstraat 65 is een ambulante dienst voor volwassenen met een handicap, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH).

Onze missie is het ondersteunen van elke cliënt aan huis op verschillende vlakken van het dagelijkse leven, opdat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de samenleving. Als autonome en pluralistische organisatie trachten we een betekenisvolle bijdrage te leveren tot het welzijn van de 74 cliënten in de Kempen.  We brengen vb. blindegeleide tegels aan de voordeur van de woningen aan en breiden de telecommogelijkheden uit'.

Rotary serviceclub pur sang 'Service above self'
Voorzitter Marc De Maeyer : 'Rotary Herentals wil zich blijven inzetten voor humanitaire doelen.  De cheque van €2.500 vandaag is een deel van de opbrengst van onze succesvolle wijnbeurs van oktober vorig jaar. 
We zijn een serviceclub van een 25-tal professionele leden met een leeftijd tussen 30 tot 65 jaar.  We willen groeien tot een 30-tal.  Een kandidaat-lid wordt voorgesteld door een peter. Alle info vind je op onze website'.

Short-term uitwisselingsprojecten Rotary voor de jeugd
Rik Meerschman, al meer dan 40 jaar actief Rotariër en gewezen voorzitter : 'Er is bij ons veel belangstelling voor de jeugd 'de leiders van de toekomst'.  Rotary-clubs ontvangen en zenden jaarlijks ongeveer 8.000 jongeren van 15 tot 19 jaar uit die hun vakantie of een volledig schooljaar in het buitenland willen doorbrengen.  Dat kan o.a. in de USA, Australië, Brazilië, Canada, Japan of Zuid-Afrika zijn.  Heb je interesse om aan zo'n project vol levenservaring mee te doen en van onze 100% steun te genieten, mail ons langs r.meerschman@telenet.be.'

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.