Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rotary Kasterlee steunt Speelvogels op wielen : cheque van €1.500

Rotary Kasterlee

Al gehoord van de Speelvogels? Zij bezorgen kinderen in juli een onvergetelijke zomer op het speelterrein Rulheyde in Kasterlee.

Om nóg meer gezinnen te bereiken maken ze nu heuse nieuwe plannen! En daar wil Rotary Kasterlee graag hun steentje aan bijdragen.

Onder het motto ‘Iedereen welkom’ ondersteunt Rotary het project Speelvogels op Wielen van harte. Rijdend op een bakfiets, gevuld met sport en spel, willen de animatoren hun uitvalsbasis Rulheyde doorheen het jaar regelmatig kunnen verlaten.

Op 8 mei 2024 mochten schepen van sociale zaken Rein Sobrie, coördinator van de jeugddienst Lore Stessens en hoofdanimator van Speelvogels Ludwig De Neve, een schenking van €1.500 door Rotary Kasterlee in ontvangst nemen.

Toen Ludwig stage liep bij de dienst gelijke kansen werkte hij dit project uit met de focus op inclusie. “We bereiken veel kinderen met onze jaarlijkse promotie op scholen, maar we willen ook anderstalige kinderen of kinderen in een kwetsbare omgeving meekrijgen. Er zijn nog veel ouders die niet weten dat we bestaan én dat het ook gratis is. Dus verlagen we de drempel door zelf met onze bakfiets in kwetsbare wijken te gaan spelen. Zo hopen we om nog meer gezinnen op ons speelterrein te mogen verwelkomen.”

“En om dit mooi project praktisch te kunnen realiseren zijn we dan ook opgetogen met de Rotary-schenking van 1.500 euro die we mogen ontvangen,” sluit schepen Sobrie verder af.

Rotary Kasterlee

Deel dit artikel