In het stemmige kader van het Daemshof Noorderwijk reikte Rotary Herentals donderdagavond de traditionele cheques voor het goede doel uit. Zowel de scholengroep voor buitengewoon onderwijs De 3master (voorheen De Mast Kasterlee), als De Dorpel kregen een cheque van 3.000 euro.

Het gaat om de  opbrengst van de jongste Rotary-wijnbeurs in zaal De Vrede in Olen.

De school gaat de financiële steun aanwenden voor de inrichting van het lokaal Nautica voor 'redzaamheid', waarin leerlingen huishoudelijke karweien aanleren, zo verzekerden de directrices Annelies Vandecruys en Bie Van Gelder.

De Dorpel biedt elke dag gemiddeld 20 maaltijden aan kansarmen aan, waarvoor uiteraard ook financiële steun hard nodig is. Nadine Van Herck en Patrik Bulteel waren dan ook bijzonder verheugd met de gespijsde cheque.

Gastspreker Johan Van de Walle lichtte nog het initiatief De Sleutel toe, dat mensen met een verslavingsproblematiek helpt en aan preventie doet in de scholen.

De volgende wijnbeurs van Rotary heeft plaats op 19 en 20 november in zaal De Vrede St.-Jozef-Olen. Een absolute aanrader.

Foto : o.a. Rotary-bestuursleden vlnr Dirk Bierten, Wim Liekens, Luc Van Ballaer en Marc Lenaerts, en de afgevaardigden van De Driemaster en De Dorpel.

Van the Man / Guy Verellen - beelden NNieuws.