Dinsdagavond nodigde de school BuS0 Tongelsbos de Rotariërs en hun dames van Rotary Westerlo uit voor een rondgang in de nieuwe realisaties en de nieuwe lokalen.  De bouw van nieuwe lokalen waarin de nieuwe opleidingsvorm 4, plant-dier & milieu richting dierenzorg, een onderkomen krijgt vordert goed en kan op 1 september 2016 in gebruik genomen worden.

In de opleidingsvorm 4 zitten normaal begaafde jongeren met een diagnose autisme of jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden. De 48 plaatsen voor dit jaar zijn allemaal al ingenomen. Volgend jaar breidt de huidige opleiding uit met een 4e jaar. Op termijn zal er een volwaardige opleiding van 6 jaar uitgebouwd zijn.

Stevige cheque

Volgens directrice Kathleen Cools van het BuSO Tongelsbos vraagt de aanpak en begeleiding van deze jongeren heel wat infrastructurele aanpassingen van de school. De ruwbouwwerken van de nieuwe gebouwen gebeuren door leerlingen van de school zelf.

Dankzij de sterke financiële steun van Rotary Westerlo konden de lokalen ingericht worden met specifieke meubels waar jongeren met autisme aan hun eigen werkplek op eenfijne manier kunnen werken. Daarnaast heeft de school de tafels en stoelen van hun nieuwe refter voor deze opleiding kunnen aankopen en werden er een aantal beamers en smartboards aangekocht. Buiten komen er serres en mini-tuintjes.

Dinsdagavond overhandigde de voorzitter van Rotary Westerlo een cheque met daarop een bedrag van 18.640 euro aan een overgelukkige directrice Kathleen Cools.