U bent hier

Roularta zet mes in regionale media

Kempen regio | Lier regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Turnhout regio | Vlaanderen
27.09.2019 - 19.28u
Door: Herman Gezelle

Roularta halveert het aantal edities van Deze Week, de vroegere Streekkrant. De gratis huis-aan-huisbladen zijn al langer een kiezel in de schoen van de West-Vlaamse mediagroep.

Roularta grijpt in bij zijn lokale, gratis huis-aan-huisbladen. Die zijn nog altijd van groot belang voor het beursgenoteerde mediabedrijf, dat 277 miljoen euro omzet boekte in 2018. Advertenties in bladen zoals Deze Week en De Zondag brachten in de eerste jaarhelft 27,5 miljoen euro op.

Maar dat cijfer staat onder druk.

Verkoop van advertenties daalde met bijna 15 procent tegenover vorig jaar

De verkoop van advertenties in lokale, gratis pers daalde in de eerste zes maanden met bijna 15 procent tegenover vorig jaar.

Dat laat zich nu voelen bij Deze Week, als opvolger van de iconische Streekkrant een van de vlaggenschepen van de groep.

Roularta schrapt bijna de helft van de regionale edities van Deze Week. De mediagroep maakt een regionale opdeling om lokale handelaars de mogelijkheid te bieden alleen in hun regio naar keus te adverteren. Er zijn nu 36 edities.

Roularta gaat nu regio’s samensmelten en het aantal edities terugbrengen naar 17 à 20.

‘We grijpen in in de regio’s waar de rendabiliteit het zwakst is. Dat zijn regio’s die ons geld kosten, waar het lokale economische weefsel niet sterk genoeg is om voldoende op te brengen’, zegt Roularta-topman Xavier Bouckaert. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto