De jeugd van Real Noorderwijk stelde niet teleur in deze uitwedstrijd. De voorverkoop van de bekertopper van 23/12 tegen Antwerpen is gestart. Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro.

 RSC Koersel -  Real Noorderwijk   1  -  5

De jeugd doet het

 
De crisisvergadering afgelopen woensdag had geen koppen doen sneuvelen, zo werkt dat niet bij Real Noorderwijk. Maar het A-team startte vorige vrijdag toch voor het eerst met een belofte in de basis. Niels Caers mocht voor het eerst van het grote werk proeven. En hij deed het prima, hij zorgde voor inzet, snelheid en zelfs 3 doelpunten. De gekwetstenboeg van Noorderwijk (Corthouts, Khalid, Hermans en Wagemans) werd de voorbije week nog iets groter met een teenbreuk van Troonbeeckx erbovenop. De eerste helft was niet van het hoogste niveau. Traag aan beide kanten, weinig kansen en een zenuwachtig Noorderwijk.

De thuisploeg kwam verrassend op voorsprong toen Witvrouwen een harde pegel niet zag aankomen (1 – 0). Toch wel een domper voor de Berkemussen want aan inzet ontbrak het vorige vrijdag zeker niet. Net voor de pauze trapte Caers van ver op doel en de 1 – 1 op het bord. Na de pauze was Noorderwijk veel sterker dan Koersel en kwam snel op voorsprong nadat Bomboi Caers kon bedienen en de jonge kerel (19 slechts) voor de 1- 2 zorgde. Koersel probeerde de bakens nog te verzetten en kwam na mistrappen van Bomboi alleen voor Witvrouwen maar die stond op de goeie plaats.

Even later futselde Sandro Bomboi, alweer hij, de bal af van een Limburger, bediende Van der Auwera en die trapt knap binnen (1 – 3). De thuisploeg probeerde het nog via een vliegende keeper maar Bomboi speelde het knap en de één vier stond op het bord. Als kers op de taart, verre uitworp van Witvrouwen, uit de lucht geplukt door Niels Caers en mooie lob over de doelman (1 – 5).

Mooie uitslag na geen denderende partij maar wel de drie punten. Volgende week moet opnieuw gewonnen worden tegen Schoten zodat de weg naar boven opnieuw is ingezet. Als nu Appi Azzimani nog terugkomt (hij zat als toeschouwer in de tribune), Khalid over veertien dag genezen is dan kan het nog. Waar een wil is, is een weg en die weg kan alleen met inzet, veel inzet. En dat was er vrijdag voor het eerst in lange tijd.
 
Real Noorderwijk speelde met:  Witvrouwen, Van De Auwera, Caers, Bomboi, Michiels, De Kok, Van Den Eynde.