U bent hier

RTV pakt uit met nieuwe hoofdredacteur én new look

Westerlo
27.02.2015 - 15.57u
Door: Herman Gezelle

Zondag viert RTV zijn 21e verjaardag. Een bijzondere verjaardag, want het is ook de datum van een kantelpunt.  Er is de gedurfde keuze om een tweede merk te beginnen. TV PLUS: feelgood regionale televisie. Een keuze om de kijker beter te bedienen. Maar ook een keuze om RTV te herpositioneren als regionale nieuwszender.

Wat verandert er zondag?

RTV wordt als regionale nieuwszender actief op meerdere platformen : met een televisiejournaal, een nieuwe webstek en een actief Twitteraccount.
Drie medewerkers van huidige dag-TV worden de redactie online. Samen met de hoofdredacteur staan zij in voor het beheer website, social media en TV Plus actuabalk.


RTV Nieuws wordt RTV Vandaag: een snelle afwisseling van korte en langere items infografiek, duiding en studiogasten waar mogelijk.


Na 21 jaar krijgt RTV een nieuwe hoofdredacteur: Bart Timperman. Bart is 52 en woont in Noorderwijk. Hij zette zijn eerste stappen in de journalistiek als lokaal correspondent voor de krant 'Het Volk'. De laatste jaren was hij chef van de regionale edities Kempen, Mechelen en Waasland van Gazet van Antwerpen.

Jan Peeters blijft als algemeen directeur de omroep leiden evenals de verdere transformatie van RTV en TV-PLUS. 

Marcel Nelis / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto