Vanaf morgen zaterdag brengt de regionale zender TV PLUS elk uur, klokvast op het uur, Week Plus. Week Plus is een eigenzinnig overzicht van de strafste beelden van de nieuwsweek in tien minuten. Week Plus geeft u een positieve terugblik op de week vanuit uw luie weekendzetel. Week Plus zit klokvast op het uur, vanaf 10 uur zaterdag en zo door tot zondag 17 uur. Meteen na Week Plus volgt het vertouwde lifestyleprogramma Living Plus. Week Plus wordt uitgezonden in regio's Mechelen en Kempen en bevat ook beelden uit die twee regio's.

"Veel kijkers geven aan dat ze niet altijd tijd hebben om dagelijks naar RTV Vandaag te kijken", weet hoofdredacteur Bart Timperman. "Met Week Plus willen we die mensen toch nog de kans geven om wat opmerkelijke beelden mee te pakken. Want Week Plus is geen klassiek weekoverzicht op basis van het belangrijkste nieuws.

Week Plus brengt beknopt de meest opmerkelijke verhalen en kiest resoluut van de opvallendste en/of mooiste beelden van de week. Voor een stuk omdat we er van uitgaan dat mensen het harde nieuws uit de week al wel kennen. Maar ook om aan te sluiten bij het meer relaxte weekendgevoel. Week Plus beantwoordt tenslotte ook aan de vraag van veel kijkers om ook dingen van buiten het eigen editiegebied te kunnen zien."

Daarnaast vertelt TV PLUS in de aanloop naar de Gummarusfeesten de komende vier zaterdagen alles over dit uniek Liers verhaal. De handpoppen Goliath en Wardje, geflankeerd door Lucas Van den Eynde, zijn de TV PLUS-gids door dit prachtige feestverhaal. In de eerste van vier afleveringen, morgen zaterdag 5 september, komen we alles te weten over de persoon Gummarus en de relieken. Deze 'special Gummarusfeesten' zit in de weekendlus vanaf zaterdagochtend 10 uur tot zondagavond 18 uur. Op die manier is de Gummarusspecial elk uur te bekijken. De special Gummarusfeesten loopt elk weekend tot en met 26 september.