U bent hier

Rubensdorp maakt Historalia nog groter

Westerlo
10.06.2018 - 14.14u
Door: Lex Verellen

Wanneer je de kasteelpoorten betreedt, wandel je door een kroeg, bakkerij, drukkerij en washuis anno 1600. Het Rubensdorp wordt tot leven gebracht door een 80-tal acteurs die zorgen voor een extra theater wandeling voor het spektakel.

Als publiek mag je je verwachten aan een totaalbeleving: vanaf je het kasteeldomein betreedt, waan je je ten tijde van Rubens. Je kunt genieten van een hapje en drankje met zicht op het schildersatelier voor het beeldschone kasteel de Merode.

Wanneer de avond valt neem je plaats in de tribune met zicht op het kasteel, het drijvend podium rondom en een indrukwekkend decor vol led-lampjes. Meer dan 150 figuranten én professionals zullen het beste van zichzelf geven.

Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring.

400 Jaar na zijn dood geldt Peter Paul Rubens nog steeds als een van de meest veelzijdige kunstenaars die ons land ooit gekend heeft. Maar hij was meer dan dat. Behalve een geweldig schilder en atelierhouder was Rubens een begeesterd diplomaat, een vakkundig architect, een uitstekend zakenman en kunstverzamelaar, maar ook een echte familieman. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een ontroerend en vooral boeiend levensverhaal.

Van 17 augustus t.e.m. 1 september is het kasteel de Merode voor de derde keer het feeërieke decor voor een openlucht musical, dit keer over het leven van Rubens. Dit megagroot zomerevent is een niet te missen event voor jou en jouw familie.

Je mag je verwachten aan een avondvullend spektakel vol zang, dans en theater, gebracht op een drijvend podium op de slotgracht van het prachtig kasteel de Merode uit Westerlo. 

Al vanaf 18u openen de kasteelpoorten en kom je onmiddellijk terecht in de tijd van de Gouden Eeuw: het Rubensdorp! Wandel door de historisch nagebouwde huisjes en geniet van het leven van toen. In elk pittoresk huisje valt iets te beleven!

Zo kan je ontdekken hoe een bakkerij eruitzag, wat er in een toenmalige drukkerij gebeurde, waar mensen zich in het dagelijks leven mee bezig hielden, ... Kortom, de moeite om op tijd naar het kasteeldomein af te zakken.

In de buurt van het Rubensdorp is er ook ruimte om te genieten van hapjes en drankjes op het domein of kun je kiezen voor een maaltijd in buffetvorm in de VIP-tent.

Wil je echter de beleving nóg exclusiever inkleden, dan kun je kiezen voor een Business Hospitality pakket. Producent Simon de Merode: "Onze familie verwelkomt deze klanten met champagne tussen de talrijke schilderijen en schitterende bekleding van de Ridderzaal. Geen beter setting om u in een kunstzinnige stemming te brengen."

Sterrenchef Felix Alen (Hof te Rhode, Diest) zorgt voor een luxueus driegangenmenu met aangepaste wijnen.

Om 20.45u, wanneer het schemerdonker aantreedt, mag je als publiek plaatsnemen in de overdekte tribune en genieten van een 2-uur durende klank en lichtshow.

Jan Schepens zal de rol van Rubens vertolken. Hij wordt vergezeld door 2 kompanen, gespeeld door Hans Peter Janssens en Nordin de Moor. Verder zijn er Liv Van Aelst, Elke Buyle, Sven Tummeleer, Joke Van Robbroeck, Sébastien De Smet en Glenn Desmedt die in de huid kruipen van interessante historische figuren die Rubens gedurende zijn levenswandel ontmoette.

De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten die de bezoekers al van bij aankomst op het kasteeldomein meenemen in de juiste setting en sfeer. Daarnaast zal een selectie van de beste dansers van de Fontys Hogeschool te Tilburg instaan voor de adembenemende choreografieën o.l.v. Florian Boutonnier. Doordat een deel van het reusachtig drijvend podium nét onder het wateroppervlak gebouwd zal worden, kan er zelfs op het water gedanst worden!

Alle muziek wordt live gebracht door een 10-koppig live-orkest onder leiding van Sam Gevers, die de historisch getinte en bijna filmische muziek speciaal voor deze musical schreef.

Het decor is een indrukwekkende ledwall van 250 m² bevestigd aan een stelling van 120 meter lang en 6 meter hoog van waaruit meer dan 150 figuranten en professionals het beste van zichzelf zullen geven. Alleen op die manier kun jij en jouw gezelschap huiswaarts keren met deze onvergetelijke ervaring.

Tickets

VIP:

Tickets voor musicalspektakel op voorhand in centrale tribune
Exclusieve zitplaats met kussen in het centrum van tribune
Drie drankjes in de vipruimte aan het kasteel (tijdens de pauze en na de voorstelling)
Rubens, the Musical magazine
VIP Parking (rode zone) & VIP Ingang naar het domein (de Merodedreef 2)
Toegang naar de VIP tent en aparte toiletten
Mogelijk toegang naar het restaurant buffet voor €36
Mogelijk toegang naar de foyer tent voor gewoon consumpties
€65,95 / pers.

Goud:

Tickets voor musicalspektakel achteraan in centrale tribune
Mogelijk toegang naar het restaurant buffet voor €36
Mogelijk toegang naar de foyer tent voor gewoon consumpties
€45,95 / pers.

Zilver:

Tickets voor musicalspektakel in centrale of zijtribune
Mogelijk toegang naar het restaurant buffet voor €36
Mogelijk toegang naar de foyer tent voor gewoon consumpties
€39,95 / pers.

Brons:

Tickets voor musicalspektakel op de zijkanten van de tribune
Mogelijk toegang naar het restaurant buffet voor €36
Mogelijk toegang naar de foyer tent voor gewoon consumpties
€29,95 / pers.

Meer info : http://historalia.be/spektakels/rubens-2018/het-spektakel

imageMeer nieuws

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen
Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 12.25u

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals
Herentals | Nationaal | Neteland 19.05.2022 - 08.44u

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode
Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 19.05.2022 - 08.21u

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag
Herentals | Kempen regio | Neteland 18.05.2022 - 18.09u

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes - Lier bijt de spits af

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes -  Lier bijt de spits af
Kempen regio | Lier regio | Nationaal 18.05.2022 - 17.57u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto