AZ Herentals, Ziekenhuis Geel, Heilig Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout stellen, in navolging van de richtlijnen van de overheid, alle niet-dringende operaties uit voor minstens 4 weken vanaf maandag 26 oktober.

De ziekenhuizen vragen uitdrukkelijk om niet zelf te bellen naar het ziekenhuis. Patiënten wiens ingreep wordt uitgesteld, zullen gecontacteerd worden.

'Alle niet-essentiële ingrepen in de Belgische ziekenhuizen moeten op vraag van de overheid vanaf maandag 26 oktober uitgesteld worden', zegt Rudy Van Ballaer, algemeen directeur AZ Herentals.

'Op die manier komt er personeel vrij in de ziekenhuizen om in te zetten in de zorg van de COVID-patiënten die jammer genoeg in aantal sterk toenemen.

Wat betekent dit concreet voor onze patiënten?

Vanaf maandag 26 oktober annuleren we voor 4 weken (tot en met 22 november) de volgende activiteiten van onze gewone zorg:
• de electieve en planbare activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen
• de klassieke hospitalisaties die geen gebruik maken van intensieve zorgen
• de chirurgische daghospitaalactiviteiten die geen gebruik maken van intensieve zorgen

Momenteel gaan de andere activiteiten gewoon door, zoals niet-chirurgische daghospitaalactiviteiten (geriatrie, oncologie...) en raadplegingen. In functie van hoe Covid-19 evolueert kunnen bijkomende niet-dringende ingrepen uitgesteld worden.

Wij bellen jou als je behandeling of ingreep uitgesteld moet worden. Als je niets van ons hoort, dan kan je gewoon naar het ziekenhuis komen voor je geplande afspraak of ingreep.'

Dringende en noodzakelijke zorg gaat door

'Alle dringende en noodzakelijk consultaties, onderzoeken en ingrepen blijven doorgaan. Ook alle lopende (levens)noodzakelijke therapieën (chemotherapie, dialyse....) of noodzakelijke revalidatie zetten we voort.

Onze ziekenhuizen zijn veilig om deze zorg verder te zetten. We nemen alle nodige veiligheidsmaatregelen en we scheiden de COVID-zorg duidelijk van de reguliere zorg.'  Foto Nnieuws.

Meer info over de geldende maatregelen in de 4 ziekenhuizen vindt u op de desbetreffende websites .
www.azherentals.be
www.ziekenhuisgeel.be
www.azmol.be
www.azturnhout.be