Vanaf deze week kunnen de Kempense ziekenhuizen hun vaccinatie met het Modernavaccin opstarten.

De ziekenhuizen van Geel, Herentals, Mol en Turnhout ontvingen zondag en vandaag een eerste levering van deze vaccins, zodat de medewerkers van de diensten spoedgevallen, intensieve zorgen en deels de covidafdelingen gevaccineerd kunnen worden.

'Zondag en maandag mochten de ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK) de eerste levering Modernavaccins in ontvangst nemen.

Telkens ging het om 100 vaccins per ziekenhuiscampus, waardoor AZ Turnhout in totaal 200 vaccins kreeg. In totaal dus 500 Modernavaccins voor de 4 Kempense ziekenhuizen.

In deze eerste februariweek zullen bijgevolg de eerste vaccinaties voor de medewerkers in de frontlinie gebeuren.

Rudy Van Ballaer, coördinator ZNK: 'We zijn verheugd dat we nu in de vier ziekenhuizen met het vaccinatietraject kunnen starten.

Het was lang onduidelijk wanneer de levering exact zou plaatsvinden, waardoor we nog enige marge hebben ingebouwd om te starten met vaccineren.

Tegen het einde van deze week zullen de geleverde vaccins in al onze ziekenhuizen toegediend zijn.

Tegelijk krijgen onze gevaccineerde medewerkers onmiddellijk ook een afspraak voor de tweede toediening, 28 dagen later.

'Zoals voorzien door de overheid komen eerst de medewerkers van de diensten spoedgevallen en intensieve zorgen aan bod, aangevuld met mensen van de covidafdelingen.

Een tweede levering van dezelfde omvang is binnen een week voorzien.

Meteen worden dan ook de dosissen voor de tweede vaccinatie meegeleverd, zodat de ziekenhuizen de garantie hebben dat het vaccinatieproces voor deze eerste medewerkers per ziekenhuis zeker afgerond kan worden.

Rudy Van Ballaer: 'Hoewel we nog geen zicht hebben op de globale planning voor het voltallige personeel, zijn we opgelucht dat we alvast de vaccinatie kunnen opstarten.

Na bijna een volledig jaar in de frontlinie is er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel te bespeuren en daar trekken we ons aan op.'

Foto UZ / en Nnieuws.