U bent hier

Rudy Vetters : 'Red KFCM Hallaar nu nog in B&B fase...'

Heist op den Berg
18.05.2022 - 15.33u
Door: Herman Gezelle

'De situatie van ons RED KFCM Hallaar dossier zit in de B&B fase', zegt voorzitter Rudy Vetters.

'Nee, niet Bed & breakfast of bold en beautifull maar bitter en beschaamd. Na 8 jaar is er hard gewerkt aan alle mogelijke scenario’s maar niets bereikt. En dit in tegenstelling tot onze club die ondanks alle teleurstelling floreert als nooit tevoren.

Ons 1e elftal speelt nu donderdag 19/05 nog voor promotie naar 2e provinciale. En dit met eigen jeugd & spelers van Heist en directe omgeving. Het 2e elftal speelde kampioen in hun reeks en onze belofte reserven kaapten een mooie derde plaats weg.

Dit seizoen hadden we 88 leden tussen 16 en 21.

Allemaal Heistse spelers die destijds in december 2014 mee de berg zijn opgestapt om hun club KFCM Hallaar te redden. En dan spreken we nog niet over de jeugd die het seizoen afsluiten met meer dan 250 leden vakkundig geleid door meer dan 25 enthousiaste trainers Waarom nu de B&B fase.

We kunnen dit samenvatten in 4 grote periodes.

De eerste periode omvat de onderhandelingen van gemeente Heist met OCMW Lier maar in feite met de stad Lier. Dit leek uit te draaien op een succes. We kregen al vrij snel tot 2 maal toe een verlenging van ons verblijf waardoor de club tot eind 2026 op de huidige locatie kan blijven.

Een resultaat waar we beide besturen voor willen bedanken. Maar al de overige scenario’s zoals o.a. aankoop van de terreinen door de gemeente Heist mislukken nadien. Politieke afspraken over de gemeentegrenzen heen om tot een finale oplossing te komen blijkt niet haalbaar.

De boodschap volgt dat het verdict gevallen is en dat deze locatie niet langer mogelijk is voor ons. Ons adem wordt afgesnoerd maar geen probleem er is plan B. Plan B oftewel de tweede periode stond in teken van samenwerking met de andere clubs van Heistop-den-Berg en het masterplan van outdoor sport.

Diverse studies en opvragingen leert dat er een duidelijk tekort is aan outdoor sport locaties. De gemeente stelt een Masterplan Outdoor Sport op en informeert ons dat ze werken richting een sport hub op de velden achter de huidige locatie. We fleuren op en denken op de goede weg te zitten.

De gemeente werkt hard aan dit plan, spreekt met de eigenaars van deze velden, met de pachter, koopt bijkomende landbouwgrond dit alles om het sporthubdossier vlottend te krijgen. Echter ze komen niet tot een overeenkomst en de boodschap volgt dat ook een sporthub achter onze huidige terreinen niet langer kan. We zitten in zak en as maar houden ons stil en blijven positief geloven in een oplossing.

Dan brengen we Plan C op tafel zijnde een een ruiloperatie tussen diverse pachtgronden zodat Plan B alsnog in gaan gezet kan worden. Echter de notaris die eigenaar is van de gronden wil niet met een andere pachter werken dan de huidige en ook dat plan valt in het water.

Van januari tot nu werkt een delegatie intens met de gemeente aan plan D oftewel de vierde periode. Idee van uitbouw van een sporthub op een andere locatie in Hallaar wordt herbekeken maar blijkt niet mogelijk. Gemeente ziet wel muziek in het idee om de oude terreinen van Itegem als een nieuwe sporthub uit te bouwen.

Meeting na meeting wordt dit concreter tot plots verleden week de boodschap als een donderslag bij open hemel binnenvalt. Een andere Heistse voetbalploeg die nu al actief speelt op deze terreinen gaat een langdurige verbintenis aan met de eigenaar van deze terreinen. En de eigenaar is niet langer bereid tot verkoop aan de gemeente.

Ook Plan D lijkt een dode kip te zijn. Tot daar de samenvatting van onze B&B fase waar we in zitten. We hebben dan ook beslist om dit verhaal in de media te brengen. Dit zijn we verplicht aan al onze leden, supporters en talrijke sympathisanten.

Dit met de hoop dat er alsnog een nieuwe oplossing kan bedacht worden voor het behoud van onze fijne club maar ook heel zeker zodat er aandacht komt voor het bijkomende maatschappelijk probleem.

Als een club als de onze gerund door vrijwilligers, met focus op een zo laag mogelijke instapdrempel, met geen financiële schulden weg zou vallen, waar moeten al deze jonge voetballers dan gaan sporten?

Er zijn in het Heistse geen terreinen om nu al de bestaande sporters te bedienen en heel spoedig gaan er minstens 500 woningen bijkomen in centrum Heist.

Als we terugkijken naar onze communicatie van de afgelopen jaren dan hebben we dit steeds op een ludieke en sportieve manier aangepakt. Vandaag blijkt dit ons nergens gebracht te hebben en zijn we B&B. Hoe gaan wij nu verder?

Vooreerst zetten we onze voetbalactiviteiten voorop. De strijd om promotie nu donderdag en ons altijd succesvolle jeugdtornooi op 21 & 22 mei zijn onze eerste prioriteit. Iedereen die in levenden lijve wil zien hoe we als 1 groep samenwerken en voetballen is erg welkom.

Voor volgend seizoen is er geen probleem, de velden worden opnieuw heraangelegd direct na het jeugdtornooi . Maar daarna gaan we in consultatie met onze leden, bundelen we onze meningen & vragen en spelen die door aan de gemeente. Eind juni is er onze algemene vergadering waar we de antwoorden op onze vragen gaan bespreken en dan volgt er verder nieuws,' besluit Rudy Vetters.

imageMeer nieuws

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'

Gouverneur Cathy Berx : 'Algemeen verbod voor amokmakers in recreatiedomeinen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 23.06.2022 - 14.59u

Yasmien Naciri nieuwe manager Innovatiecentrum Werk

Kempen regio | Provincie Antwerpen 23.06.2022 - 14.53u

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out

Bobbejaanland viert einde van de examens met School's Out
Kasterlee | Kempen regio | Neteland 23.06.2022 - 13.48u

Gezinssport Vlaanderen geeft aftrap voor haar zomerzoektochten in Herentals

Gezinssport Vlaanderen geeft aftrap voor haar zomerzoektochten in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.06.2022 - 11.52u

Zomer bij Collection Hugo Voeten

Zomer bij Collection Hugo Voeten
EU | Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.06.2022 - 11.14u

Wout van Aert mist het BK door een knieblessure: "De meest verstandige beslissing"

EU | Herentals | Internationaal | Lille | Nationaal | Neteland 23.06.2022 - 10.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto