U bent hier

Ruim 8 miljoen euro subsidies voor scholenbouwprojecten in Antwerpen

Provincie Antwerpen
14.06.2018 - 12.53u
Door: Mark Jaspers

Tussen 1 maart en eind mei 2018 zijn er ruim 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Antwerpen. Ruim 6 miljoen euro gaat naar grotere werken, 2 miljoen euro is voor kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaand schoolpatrimonium.

Zo krijgt de Stedelijke Basisschool De Bever in Deurne ruim 2 miljoen euro voor een nieuwbouw. Met deze subsidies zet Vlaams minister volop de vernieuwings- en moderniseringsbeweging van de schoolgebouwen in Vlaanderen verder.

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, AGION, kende in maart, april en mei 2018 ruim 8 miljoen euro subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Antwerpen. Er zijn verschillende subsidieprocedures afhankelijk van de aard en de kostprijs van de bouw- of verbouwingswerken.

Zo krijgen 16 Antwerpse scholen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Voor de kleinere werken, werken via verschillende uitzonderingsprocedures, werken door overmacht en zeer dringende ingrepen krijgen nog eens meer dan 30 scholen een subsidie van minder dan 100.000 euro.

Zo krijgt de Stedelijke Basisschool De Bever in Deurne ruim 2 miljoen euro voor afbraakwerken en een nieuwbouw. De Vrije Basisschool Weg-Wijzer in Dessel krijgt 1 miljoen euro voor een nieuwe sportzaal met bijhorende omgevingswerken. En de Gemeentelijke Basisschool 't Blokje in Wuustwezel bouwt een nieuwe schoolcampus en krijgt daar een half miljoen euro subsidies voor.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: "Onderwijs is een verhaal van mensen. Maar de omgeving en de schoolgebouwen zelf zorgen voor een ideale omgeving waarbinnen leerlingen, leerkrachten en directies echt het verschil kunnen maken. en zien bouwen doet bouwen! In bijna 95% van alle Vlaamse en Brusselse gemeenten staat een nieuwe of vernieuwde school.

We gaan volop op dat elan voort. Van maart tot en met mei 2018 heeft AGION zo ruim 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Antwerpen. Zo kunnen opnieuw tientallen schoolgebouwen vernieuwd worden." (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto