U bent hier

Ruim €9,5 miljoen voor veilige fietspaden Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar

Berlaar | Heist op den Berg | Kempen regio | Provincie Antwerpen
15.04.2014 - 16.08u
Door: Herman Gezelle

Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits hebben vanmiddag de petitie in ontvangst genomen van het actiecomité ‘Veilig Fietspad N10’. Het comité vraagt om de aanleg van veilige fietspaden langs die gewestweg. De nodige middelen, ruim 9,5 miljoen euro, voor nieuwe fietsinfrastructuur langs de N10 in Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar zijn door Vlaanderen al voorzien. Binnenkort is er nieuw overleg gepland.

De gemeenten Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar bundelen samen met het Vlaamse Gewest de krachten voor de herinrichting van de N10. Het deel van de gewestweg dat zal heringericht worden bevindt zich tussen het kruispunt N10-Gangelberg-Steenbeek in Berlaar Heikant en de gemeentegrens van Heist-op-den-Berg met Begijnendijk.

Over een totale afstand van 9,25 km zullen veilige fietspaden worden aangelegd. Het grootste deel in Heist-op-den-Berg  : de Liersesteenweg N10 wordt daar over een afstand van 7,5 km aangepast. Er komen nieuwe veilige vrijliggende fietspaden van 2,5meter breed (dubbelrichting) en 1,75 m breed (enkelrichting) in comfortabele cementbetonverharding. Dubbelrichtingsfietspaden worden aangebracht daar waar de geplande middengeleider in de rijweg wordt aangelegd.

Bij de kruispunten wordt de zichtbaarheid van de fietsers verhoogd door het fietspad aanliggend te maken in een rode kleur. Ter hoogte van de Mechelbaan en de Raamstraat komen er veilige fietsoversteken met brede middengeleiders, zodat de fietsers in twee bewegingen de oversteek kunnen maken.

Putte en Berlaar

In het verlengde van het dossier in Heist-op-den-Berg (8.279.839 euro) maakt Vlaams minister Crevits ook middelen vrij voor fietspaden in Putte en Berlaar. In Putte gaat het om de aanleg van enkelrichtingsfietspaden langs weerszijden van de Aarschotsebaan en de Liersesteenweg N10.

De fietspaden sluiten aan op andere vrijliggende fietspaden langs de N10 die in het verleden al werden gerealiseerd.

Het gaat om een groot en ingrijpend project dat nodig is voor de verkeersveiligheid van alle weggebruikers waar de regio al lang op wacht. Betere fietspaden leiden tot een hoger en veiliger fietsverkeer.

Vlaams Minister-president Kris Peeters en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits namen de petitie vanmiddag in ontvangst en hadden een gesprek met het actiecomité en lieten weten dat eind april-begin mei het Agentschap Wegen en Verkeer nieuw overleg plant over het dossier N10 met de gemeenten en het studiebureau om knopen door te hakken.  Foto's K. Rosseel/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto