'Door de goede ligging, dicht bij het stadscentrum en het station, neemt de vraag tot ontwikkeling binnen de wijk Wuytsbergen-Ekelen sterk toe. Het is belangrijk dat deze ontwikkelingen gestuurd worden met een duidelijke visie die de eigenheid en leefkwaliteit van de wijk behoudt.

Daarom werd er in 2017 al een structuurschets opgemaakt. Hierin werd samen met de bewoners nagedacht over een totaalvisie, met vooral aandacht de versterking van de samenhang en de identiteit van de wijk.

Er is echter ook aandacht nodig voor duurzaam ruimtegebruik en voor een gezond evenwicht tussen wonen en groen. De wijk moet immers met zijn waardevolle groene elementen een overgang vormen tussen de stad en de vallei van de Nete.

Waar en hoe kan er in de toekomst gebouwd en verbouwd worden? Dat wordt vastgelegd in een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).

Omdat het RUP het kader zal vormen voor één van de grootste ontwikkelingen van de komende jaren in Herentals, heeft het stadsbestuur nood aan bijkomende terreinkennis en inzichten.

Het luistert daarom naar de inzichten en ervaringen van de inwoners, de eigenaars, ontwikkelaars en experts over hun bezorgdheden, ideeën en suggesties.

Om iedereen te informeren over de start van het RUP, organiseert het bestuur een infomarkt op donderdag 31 maart van 18 uur tot 21 uur in Zaal 't Hof. Alle buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen er zich komen informeren over de plannen, de aanpak en de timing.

Op donderdag 21 april van 18 uur tot 21 uur vindt er bovendien een vrij toegankelijk inloopmoment plaats in Zaal 't Hof. Ook tijdens dit inloop- en inspraakmoment wil het bestuur bijkomende feedback en suggesties verzamelen over thema's die er in de buurt leven.

Uitgebreide informatie over het RUP Wuytsbergen-Ekelen is te vinden op www.herentals.be/rupwuytsbergenekelen.